“Ugljenisano tijelo supruga ostaće mi vječno pred očima” Slađana (28), majka četvoro djece, na godišnjicu braka doživjela tešku tragediju

Region

Od svega na cijelome svijetu jedino mi nedostaje moj suprug. Znam da ga više neću vidjeti, i da moram naprijed zbog svoje djece, ali bol je neopisiva i jako nam je teško.

Ovako započinje svoju priču Slađana Paunović (28), iz sela Klokočevac kod Majdanpeka, kojoj je suprug Dejan nastradao kada je doživio saobraćajnu nesreću, a vozilo kojim je upravljao se zapalilo.

Porodica Paunović živjela je u slozi, ispunjena ljubavlju , radovali su se svakom novom danu. Tog 4. avgusta, posebno su bili veseli jer im je bila godišnjica braka, a najmlađa ćerka Ana Marija je sutradan napunila osam mjeseci, baš kada joj je tata nastradao.

“Nije volio da ide sam po mraku”
– Dejan se tog dana vraćao sa posla iz druge smjene. Uvijek je “forda” vozio po asfaltu, a pošto živimo na salašu, u brdu, udaljeni oko tri kilometra od ulice, i do naše kuće je moguće doći jedino teretnim vozilom, on je auto ostavljao kraj puta, i onda bi se “ladom nivom” dovezao do kuće. Baš tog dana me je pozvao sa posla i kazao mi da ne rade svjetla na “ladi nivi”. Rekla sam mu da ostavi vozilo kraj puta i da krene pješice , međutim on se noću, po mraku plašio da hoda sam do kuće. Kad se nešto tako ranije dešavalo, da je trebao da ide pješice uvijek sam ja silazila do njega, pa smo zajedno dolazili kući. Ovaj put me nije zvao kad je došao iz Majdanpeka, krenuo je “nivom” i rekao je da će da vozi i da koristi baterijsku lampu , zvala sam ga, ali se više nije javljao – priča kroz suze neutješna Slađana.

Dejan je radio u firmi “Jin Šan”. Šta se tačno dogodilo i zašto je došlo do nesreće, kako objašnjava Slađana nije poznato.

-Vidjeli smo da se prevrnuo vozilom, onda se “lada” zapalila i Dejan je izgorio. Da li nije uspio da savlada put, ili šta se tačno dogodilo ne znamo. Ja sam to jutro oko pet sati, vidjevši da ga još uvijek nema, pozvala jednog čovjeka da provjeri da li je auto ostavljen kod seoskog puta, kada mi je on kazao da je “ford” parkiran i zaključan, ali da nema “lade nive”. Dešavalo se i ranije da kada je mnogo umoran ostane da prespava u kolima. Kada sam krenula putem da ga pronađem, naišla sam na strahovit prizor, na ugljenisano tijelo mog supruga za volanom. Mislim da će mi ta slika ostati pred očima do kraja života – kaže ona.

“Čekala sam ga da ga iznenadim”
Dejan i Slađana imaju tri sina i kćerku, Stefana (9), Nemanju (7), Ivana (2,5) i najmlađu Ana Mariju, koja ima osam mjeseci. Živjeli su od Dejanove plate. Slađana nije zaposlena, a kako kaže, trenutno i nije u mogućnosti da odmah pronađe posao i počne da radi budući da malena Ana Marija nema još ni godinu dana.

– Prije nego što je Dejan tog dana krenuo na posao, bila sam sa djecom kod ljekara u Majdanpeku, i kada smo se vratili, on je već krenuo na posao. S obzirom da se nismo vidjeli puno tog jutra, spremila sam večeru, čekajući ga da se vrati da ga iznenadim i da zajedno proslavimo 10-godišnjicu braka. Pomažu mi njegove kolege, skupljaju novac i izlaze nam u susret. Čuvali smo krave i ovce, sve sam to prodala jer ne mogu da postignem da sama gajim životinje, budući da su djeca mala i da su sinovi pošli u školu, a most preko rijeke je nesiguran i ja moram da ih ispratim – dodaje Slađana.

Djeca teško podnose smrt oca
Ivan još uvijek čeka tatu da dođe sa posla. Stefan i Nemanja su svjesni situacije koja ih je zadesila, i teško pričaju o tome.

– Ivan to još uvijek ne razumije, isuviše je mali. Pita me gdje je tata, ja mu kažem da je otišao daleko i da neće moći da se vrati, on me samo gleda i ponavlja da je tata otišao na posao. Nemanja ne priča o tome, a najstariji Stefan ovu situaciju jako teško podnosi. Izbjegavam da o tome pričam pred njim jer počinje da se trese i plače, budući da on u potpunosti razumije šta se dogodilo. On je te noći čekao oca do dva sata poslije ponoći da se vrati sa posla. Svaki put kada se Dejan vraćao kući iz druge smjene on je čekao svog tatu. Uvijek kada je ponoć on me pita prošlo je 12 sati i zašto tata ne dođe – priča Slađana.

Srećom, za ovu priču su saznali i ljudi u Fondaciji Humano Srce, koji su ponudili da pomognu ovoj porodici.

– Kazali su nam da su sakupili novac da nam se kupi stan ili kuća u Donjem Milanovcu ili Majdanpeku. Takođe, i iz Opštine Majdanpek su potvrdili da će pomoći. Hvala dobrim ljudima što su uz nas i što žele da nam izađu u susret u ovim teškim trenucima – kaže Slađana, piše Blic.

srpskainfo.com