Vasiliju Tesliću iz Prigrevice POTREBNA FINANSIJSKA POMOĆ zbog tranplatacije jetre

Region

Mali Vasilije Teslić iz Prigrevice hitno mora na operaciju tranplatacije jetre. S tim u vezi, zbog pripreme za operaciju i boravka u Italiji, potrebna mu je finansijska pomoć.

Vasilije 9. septembra puni 11 meseci i već je dokazao da je pravi borac. Kako saznajemo od njegovog oca Strahinje, zbog oštećene jetre ne uspeva da preradi enzime i ima problem u razvoju zbog toga. Sa nepuna dva meseca je operisan, a sada mu je potrebna i transplatacija jetre. Osim navedenog, naš mali sugrađanin rođen je sa jednim bubregom, te je zbog toga često u Novom Sadu na kontrolama.

„Još uvek nemamo tačan termin za operaciju u Italiji, jer čekamo odgovor od doktora. Prikupili smo svu potrebnu dokumentaciju. Supruga će najverovatnije moći biti donor, i trebalo bi do kraja godine, nadamo se, da odemo na tu operaciju. Sama operacija, otprilike, sa bolničkim troškovima, košta od 150 do 200 hiljada evra. Mi ćemo pokušati to obezbediti preko fonda, a ako i uspemo, biće nam neophodna sredstva za postoperativni boravak u Italiji koji fond ne pokriva, što podrazumeva troškove boravka, lekova, prevodioca itd”, izjavio je za Radio Apatin Strahinja Teslić.

Svi koji su u mogućnosti, Vasiliju mogu pomoći uplatom na sledeće brojeve žiro računa:

Dinarski : 170-10830321002-62

Devizni: IBAN: RS35170001083032100553

SWIFT: BACXRSBG

U prikupljanje sredstava za lečenje malog Vasilija uključili su se i meštani Riđice, odakle je dečakova majka, nekadašnja rukometašica, te u svom selu u subotu, 2. septembra, organizuju rukometni turnir na kom će biti postavljena kutija za sakupljanje novca.

Humanost su pokazali i Somborci, te će u organizaciji Rvačkog kluba “Soko” Sombor, 2. septembra u Sokolskom domu, u okviru međunarodnog rvačkog turnira, takođe biti postavljena kutija za Vasilija, a isto i 3. septembra u Gradskoj hali Mostonga, na međunarodnom rvačkom turniru koji će organizovati Rvački klub Radnički Sombor.

radioapatin.com