Srpkinje očarale plesom posle polufinala Evropskog: Dečiji hit se orio dvoranom

Region

Odbojkašice Srbije pokazale su da su deo svetskog krema u sportskom svetu.

Teško je setiti se kada je jedan nacionalni tim na devet uzastopnih velikih takmičenja kući dolazio s medaljom oko vrata, a naše devojke su to uradile i posle utakmice sa Holandijom u Briselu u petak uveče.

Srbija je sa 3:1 (25:21, 15:25, 25:22, 25:21) uspela da slomi otpor sjajnog holandskog tima koji se odlično pripremio za Tijanu Bošković i u drugom setu demonstrirao silu nad Srpkinjama.

Taj set i zaostatak u naredna dva ih nije obeshrabrio, pa su se borile i vraćale svaki put i na kraju zasluženo pobedile.

Jednako zasluženo su na terenu i zaigrale posle teškog i napetog meča u kom su Maja Ognjenović i Mina Popović odradile veliki posao na putu ka preokretu u setovima kad stvari nisu išle na našu vodenicu.

Dvoranom Palais 12 u Briselu zaorila se pesma Nade Topčagić „Jutro je“, a onda i čuveni „Sportski ples“ koji je otpevala Slađana Mirković uz hor Čarolija“

„Svi smo mi deo tog istog tima, koji hrabrosti ima i daje sve od sebe. Svi veruju u tebe, kad krene sportski ples“, glasi deo stihova pesme koju su na delu dokazale srpske odbojkašice i u polufinalu, a nadamo se da će i u nedelju od 20 sati kada se sastaju s Turskom u velikom finalu.

nova.rs