SRCECEPAJUĆE SCENE ISPRED “RIBNIKARA” Na ulazu škole zasadili 10 stabala kedra u znak sećanja na ubijene đake i čuvara škole (FOTO)

Region

Uoči četiri meseca od stravičnog masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar”, zaposleni su ispred vrata škole zasadili u 10 saksija stabla kedra u znak sećanja na devet ubijenih đaka i čuvara škole.

Cveće, fotografije, sveće i potresne poruke stoje pored Ribnikara, prisećajući svakoga ko prolazi pored na tragediju koja ne sme da se zaboravi.

Ni nakon četiri meseca od zločina koji je promenio Srbiju, kada je jedno dete ušetalo u osnovnu školu sa očevim pištoljima i započelo svoj krvavi pohod, ni danas nemamo odgovore na sva pitanja koja se nameću.

Tada trinaestogodišnjak, tog 3. maja je iz sefa svog oca uzeo pištolje i municiju. Umesto knjiga, u ranac je spakovao molotovljeve koktele. Zaputio se ka svojoj osnovnoj školi koju je pohađao, “Vladislav Ribnikar”, vodeći se svojom mračnom misijom koju je detaljno razradio.

Kada su pucnji odjeknuli hodnicima Ribnikara, Srbija se suočila sa nečim do sada neviđenim. Rane još uvek krvare i krvariće još dugo.

Srbija je izgubila osam devojčica, jednog dečaka i omiljenog među decom – čuvara škole Dragana Vlahovića.

Pomenuti ulaz više se ne koristi za ulazak dece ili zaposlenih već čuva uspomenu na najbolje što su porodice, ali i cela Srbija izgubili, mladost i dobrotu nedužne dece.

blic.rs