Počivaj u miru, anđele: PREMINULA SARA (16) koja se hrabro borila protiv opake leukemije

Region

Ušla je harbaro u borbu za život, kako nam objašnjava Sarin otac Milan, ulivajući nadu svima da će i drugi put izaći kao pobednica
Sara Prljinčević

Sara Prljinčević (16) preminula je nakon duge, teške i lavovske brobe sa leukemijom. Ovu tužnu vest saopštili su korisnici Fejsbuk grupe “Budi human Licitacije”.

– Avgust najgori mesec, svakog dana gubimo nekoga. Napustila nas je Sara, mir tvojoj napaćenoj porodici, daj snage da izdrže ovu bol koja ih je zadesila. Putuj tamo gde nema bola među anđelima – napisala je korisnica grupe.

Podsetimo, Sara Prljinčević (15) krenula je prošle godine u srednju školu, ali je sa svojim školskim drugarima klupu delila samo dve sedmice. Povratak opake bolesti, akutne leukemije, zaustavio je njene tinejdžerske snove i bezbrižnu svakodnevicu, ali uprkos svemu, ova devojčica nije skidala osmeh sa lica.

Ušla je harbaro u borbu za život, kako nam objašnjava Sarin otac Milan, ulivajući nadu svima da će i drugi put izaći kao pobednica.

Sve je počelo 2018. godine, kada joj je prvi put ustanovljeno da boluje od leukemije.

“Posle Nove godine 2018. Sara se razbolela. Žalila se da je boli uvo. Otišli smo u dom zdravlja i rezultati krvne slike su bili očajni. Odmah smo dobili uput za Institut za majku i dete, gde su nas odmah primili. Krenulo je ispitivanje i dobili smo loše rezultate, konstatovana joj je akutna limfoblasna leukemija, veoma česta kod dece”, počinje priču Sarin otac Milan za naš portal.

Kako kaže, bio je to šok za čitavu porodicu. Ipak, Sara je tada, iako na pragu 11. godine, pokazala pravu borbenost.

radiobalkansehermahala.net