Đoković je opet prvi teniser sveta: Očitao Francuzu surovu tenisku lekciju i dominirao

Uncategorized

Novak Đoković počeo je napad na 24. grend slem titulu demonstracijom sile

Đoković se vratio na prvo mesto ATP liste pobedom nad Aleksandrom Milerom sa 6:0, 6:2, 6:3 i plasirao se u drugo kolo US Opena gde će odmeriti snage sa Bernabeom Zapatom Miraljesom.

Novak je bio apsolutno dominantan u prva dva seta do te mere da je Miler slavio osvojen gem kao gol.

Bilo je poznato i pre početka turnira da mu je dovoljno da slavi na samo jednom jedinom susretu kako bi se vratio na vrh, pa je trijumf nad Aleksandrom Milerom bio dovoljan za povratak na mesto koje mu pripada. Razlika na ATP listi je bila samo 20 bodova, pa je sa dobijenih 45 bodova stigao do vrha. Samo 25 bodova razlike, to se u tenisu viđa zaista retko!

Zvanično će prvo mesto preuzeti od 11. septembra, a sada do kraja turnira sa svakom novom pobedom može da napravi dodatnu razliku u odnosu na Karlosa Alkaraza koji je do sada bio na vrhu.

Đoković je odigrao perfektan prvi set, u drugom je bio na izuzetno visokom nivou, samo je u trećem imao nešto veće oscilacije.

Ipak, sve to je za prvo kolo grend slema bilo i više nego dobro, pa ne čudi što je upisao ubedljiv trijumf.

Đoković – Miler 6:0, 6:2, 6:3
06:52
Kraj
Novak lako do druge runde. Lako i brzo.

06:33
Novi brejk Đokovića
Srpski teniser je uspeo da napravi brejk i u trećem setu i da dođe do bitne prednosti. Sada ga samo dva gema dele od plasmana u drugo kolo US Opena i povratak na prvo mesto ATP liste.

06:23
Napeto
Novak je imao dosta problema na početku trećeg seta, nije uspevao da pogodi ono što je do tog trentka plasirao bez problema.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by US Open (@usopen)

06:15
Nešto teži početak trećeg seta
Novak je sporije otvorio treći set, kao da je nivo igre malo pao.

06:09
“Igrati na Đokovića je laka lova”
Jedan navijač je viknuo ovo tako da ga je čuvao čitav stadion i to je nasmejalo mnoge.

06:08
Tačno sat vremena igre
Đoković je uzeo još jedan set ekspresno. Za samo sat vremena je uspeo da osvoji dva seta. Nakon osvajanja seta je pogledao ka timu, mahnuo reketom i to je bilo to. Morao je da vrati fokus na igru.

06:01
Trenutak kada Miler pokušava da shvati da je napravio brejk protiv Novaka

06:00
Ribrejk Đokovića
Trenutak opuštanja, a onda surova naplata. Đoković je odlučio da odgovori odmah na brejk, a to je proslavio urlikom na kraju.

05:58
Brejk Milera
Nije mogao da veruje šta je upravo uspeo da uradi. Isplazio je jezik ka navijačima i proslavio taj brejk. Bio je presrećan što je to uspeo da uradi protiv srpskog tenisa za 4:2 u drugom setu.

05:50
Drugi brejk u drugom setu
Đoković blista. Za samo 45 minuta je napravio pet brejkova. Igra neverovatno i pogađa linije redom. Srpski teniser želi da okonča meč što pre kako bi se posvetio oporavku. U tom trenutku je u Njujorku 23.50.

05:43
Slavio je Miler gem kao gol
Koliko mu je samo značilo to što je došao do prvog gema videlo se po reakciji. Podigao je visoko ruke dok je publika urlala. Proslavio je prvi osvojeni gem na meču možda veselije nego što je nekada slavio trijumfe.

05:36
Dominacija kakva se ne pamti
Đoković je za 31 minut igre stigao do sedam vezanih gemova koje je osvojio. Imao je vreme i da očijuka sa publikom i da pokazuje na navijača koji je bio oduševljen zbog jednog njegovog poteza.

05:24
Treći brejk Srbina u Njujorku
Stigao je Đoković ekspresno do 5:0, izveo je nekoliko maestralnih poteza.

05:23
Novakov dupli brejk
Đokoviću se baš žuri da meč završi što pre. Napravio je dva brza brejka i stigao do 3:0.

05:10
Odmah brejk
Nije mogao Miler da parira Đokoviću u razmenama i Novak je iskoristio da napravi brejk već u prvom gemu na meču.

05:07
Kakav početak
Čišćenje linije na početku. Osvojio je tako prvi poen Đoković, a onda se nasmejao.

05:04
Trenutak kada je Novak ušetao na “Artur Eš”
Navijači su poskakali, aplauzom i bučnim urlicima su pozdravili trostrukog osvajača turnira. Sjajan doček za Đokovića.

05:02
Izašli su igrači na teren

05:00
Krenulo je zagrevanje
Erupcija na stadionu kada je spiker prozvao ime Novaka Đokovića. Sa nestrpljenjem su čekali Srbina u Njujorku i sada ga konačno opet gledaju,

04:51
FOTO Kako je izgledala ceremonija
Sara Morales je otpevala nekoliko pesama u slavu Bili Džin King. Ceremonija 50 godina jednakih novčanih nagrada je potrajala 20 minuta.

04:44
Ceremonija odložila početak
Početak meča je kasnio dodatno jer je US Open odlučio da napravi ceremoniju posvećenu jednakim novčanim nagradama koje na US Openu traju već 50 godina.

28. avg – 21:10
Prvi okršaj dvojice tenisera
Još jednom će Đoković igrati po prvi put protiv nekog tenisera. Na 20 poslednjih turnira pre Sinsinatija je igrao makar sa jednim igračem po prvi put i to sada predstavlja novi taktički izazov za njega u ovoj fazi karijere.

28. avg – 21:06
Dobrodošli

nova.rs