Preponosni tata: Dragutin Topić proslavio veliki Angelinin uspeh na Svetskom prvenstvu uz čuvenu pesmu /FOTO/

Region

Legendarni Dragutin Topić bio je srećan i ponosan posle plasmana njegove kćerke Angeline u finale Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Mlada srpska atletičarka je u petak u kvalifikacijama preskočila visinu od 1.92 metara iz trećeg pokušaja, čime je izborila mesto u finalu.

– Što bi rekao Mitar Mirić: Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine, napisao je proslavljeni Dragutin Topić uz fotografiju sa kćerkom i suprugom Biljanom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragutin Topic (@dragutintopic)

Finale skoka uvis na programu je poslednjeg dana Svetskog atletskog prvenstva, u nedelju, 27. avgusta sa početkom u 20.05 časova.

Angelina čeka finale: Nema treme
Angelina je u kvalifikacijama preskakala iz prvog puta visine od 1.80, 1.85, pa 1.89 metara. Potom je na 1.92 napravila dva prestupa, ali je iz trećeg pokušaja bila uspešna.

– Kvalifikacije su prošle više nego dobro, samo još malo da se zategnem za nedelju i sve je spremno za moje prvo Svetsko prvenstvo, imala sam začkoljice na visini od 192 centimetra zbog te neke pauze, ali, sve je brzo rešeno i potvrdila sam formu, pa ću se boriti za što bolji plasman u nedelju – rekla je Topić.

Dobila je vredne savete od oca Dragutina.

– Tu je dosta saveta, pred kvalifikacije uvek kaže da se borim, da ostanem motivisana iako su to „samo kvalifikacije“. Jako mi je drago što sam uspela da održim koncentraciju i motivaciju za takmičenje koje je jako rano.

Angelini je ovo debitantski nastup na Svetskom prvenstvu i odmah će se boriti za medalju.

– Nema treme, jako mi je drago što sam dobila priliku da skačem na dosta velikih takmičenja, gde su i ove fantastične devojke, drago mi je što sam pored njih, ne samo da ih gledam na televiziji, nego i da se takmičim s njima. Imam priliku i da učim i da ih posmatram i nadam se da ću jednog dana i ja biti nekome uzor – zaključila je Angelina.

sportal.blic.rs