Majci malog Vladimira određen pritvor: Bacila njega i brata kroz prozor, pa pretila da će sebe ubiti

Svijet

Prvi rezultati istrage pokazuju da je majka bila uračunljiva u vreme izvršenja zločina

Sud u Rumuniji odredio je pritvor do 30 dana majci (23), koja se tereti da je 20. avgusta bacila svoja dva sina sa prozora 2. sprata jednog motela u Botošanima.

Vladimir (2) podlegao je povredama na licu mesta, dok se lekari i dalje bore za život njegovog godinu dana starijeg brata Gabrijela, koji se nalazi u komi i lekari nemaju dobre prognoze.

Majka se sa sinovima u naručju bacila sa prozora, ali je ona pala na sims nadstrešnice u visini prvog sprata i preživela. Dok su se lekari borili da spasu život malog Vladimira, ona je sve vreme stajala na simsu i pretila da će se dokrajčiti.

Nakon dva sata pregovora, vatrogasci su je spustili i odmah prevezli u psihijatrijsku ustanovu. Prvi rezultati istrage pokazuju da je u trenutku izvršenja zločina bila uračunljiva.

Motiv ovog jezivog zločina i dalje nije poznat.

Ono što se zna jeste da je suprugu kobne večeri, oko 23.30 časova, pustila oproštajnu poruku, nakon čega je probudila decu i sa njima u naručju skočila kroz prozor.

“Hvala ti što si me naterao da uradim nešto što nisam nikako želela. Nadam se da si srećan što si nas se rešio i što više ne moraš da nam šalješ novac. Shvatila sam da ti je to bila najveća muka. Želim ti da zadržiš sav novac. Žalim zbog svega, i što sam se udala za tebe, zbog svega… Odlazim od kuće. Žao mi dece, nije njihova krivica, ali ne mogu da ih ostavim, jer niko ih neće voleti. Nadam se da si srećan bez nas. Zbogom! Sve sam pokušala da uradim za tebe, za tvoju majku, tvog oca, za sve vas. Ostavila sam decu i bez igračaka i bez odeće, uzmite sve, vi koji ste na mene gledali kao da sam dadilja”, navodno je pisalo u poruci koju je poslala suprugu.

Njen suprug i otac dečaka Aleksandar, koji je u vreme tragedije bio poslom u Bukureštu, odlučno demantuje da je bilo problema u braku.

“Čuli smo se svakog dana, uvek sam je pitao za decu, slao sam im novac. Nju su svi voleli”, rekao je Aleksandar.

On kaže i da je narednih dana trebalo sinovima da slavi rođendan. Vladimir je trebalo da napuni dve godine 26. avgusta, a stariji sin puni tri godine 6. septembra.

Aleksandar kaže da su za proslavu kupljeni i baloni.

“Nadam se da će bar stariji sin preživeti”, rekao je neutešni otac.

(Telegraf.rs)