70 godina pisale su pisma jedna drugoj: Sada su se napokon srele

Zanimljivosti

Dvije 80-godišnje prijateljice koje su se dopisivale, napokon su se srele licem u lice nakon gotovo 7 desetljeća.

Patsy Gregory iz Hightona u Lancashireu prešla je dug put do Conwaya u Južnoj Karolini kako bi upoznala Carol-Ann Krause.

Kako je sve počelo?
Prijateljstvo između Patsy i Carol-Ann počelo je 1955. kada su imale samo 12 godina. Počele su pisati jedna drugoj kao dio programa dopisivanja Girl Guides u Ujedinjenom Kraljevstvu i Girl Scouts u SAD-u. Brzo su se sprijateljile, razmjenjivale pisma o svakodnevnom životu, školi i obitelji.

Djeca gospođe Patsy organizirala su posebno putovanje za njezin 80. rođendan. Prešla je bezbroj kilometara kako bi upoznala Carol-Ann. Patsy je opisala susret kao prirodan, rekavši: “Odmah sam je prepoznala i bilo mi je prirodno.”

Unatoč tome što se nikad nisu srele, dvije prijateljice su otkrile da su im životi krenuli sličnim obrascima. Patsy je rekla: “Obje smo istih godina [i] vjenčale smo se otprilike u isto vrijeme. Obje imamo po troje djece i prošle smo kroz život, sva iskušenja i nevolje, i dijelili smo ga. Apsolutno je lijepo i obje smo još uvijek tu.”

Gospođa Carol-Ann je rekla da joj se čini kao da se poznaju oduvijek. S godinama se njihovo prijateljstvo prilagodilo promjenjivim vremenima. “Počeli smo se dopisivati s olovkom, prešle smo na tintu, zatim na tipkanje i sada možemo e-poštom i ostati u kontaktu na društvenim mrežama”, rekla je.

Dvije prijateljice su si napisale otprilike 400 pisama. Pisale su o svojim svakodnevnim životima, školi, događajima, praznicima i obiteljskim prekretnicama.

Emotivno okupljanje
Kći gospođe Patsy, Steph Calam, pratila je svoju majku na putovanju u SAD. Steph je rekla da je njezina majka oduvijek željela upoznati svoju američku prijateljicu.

“Bilo je vrlo emotivno kada su se upoznale”, rekla je Steph. “Odmah su se složile i imaju puno toga zajedničkog. Pričale su bez prestanka.”

U nastavku pogledajte kako je izgledao prvi susret.

Tijekom svog devetodnevnog boravka u Južnoj Karolini, Patsy i njezina kći provele su dosta vremena s Carol-Ann i njezinom obitelji.

“Kao da sam je vidjela prošli tjedan jer se tako dugo poznajemo”, dodaje Patsy.

Dvije su prijateljice dijelile obroke, razgovarale satima i posjećivale mjesta koja su bila posebna za Carol-Ann i njezinu obitelj.

Prijateljice planiraju nastaviti komunicirati putem pisama i razglednica, no nisu sigurne hoće li imati priliku ponovno se sresti. Njihova izvanredna priča služi kao dokaz o snazi ​​prijateljstva, bez obzira na udaljenost.

novizivot.net