Đoković oborio novi svetski rekord: Niko nikada nije ovako nešto uradio jednom rivalu kao on Monfisu

Region

Nastavljena je surova dominacija, koja ulazi u istorijske knjige

Novak Đoković je pobedio Gaela Monfisa u osmini finala Sinsinatija i nastavio je potencijalnu poteru za prvim mestom na ATP listi pred US Open.

Đoković je razbio Francuza sa 6:3, 6:2 i ušao u četvrtfinale, gde je zakazao duel protiv Tejlora Frica, koji će ponovo biti odigran u noćnom terminu od 02.30 po vremenu u Srbiji između petka i subote

Novak je trijumfom zaradio dodatne bodove, nastavio poteru za Alkarazom, dodatno je uvećao svoj bankovni račun, ali je postao i vlasnik još jednog velikog rekorda.

Naime, Monfis je “stara mušterija” Novaku Đokoviću i njihovo, rivalstvo traje već 18 godina, pošto su faktički generacija (Monfis stariji godinu dana), pa su se često susretali tokom karijere.

Zapravo, prava reč za njihove međusobne duele je dominacija Novaka Đokovića, jer Monfis nikada nije uspeo da ga savlada u karijeri.

Ovo je bio njihov 19. međusobni meč i 19. pobeda Đokovića, koji je sa skorom od 19:0 napravio svetski rekord po najdužem nizu pobeda protiv jednog rivala, a da nema poraz u međusobnim duelima.

Zanimljivo, dosadašnji rekord Novak je delio sa Rafaelom Nadalom, koji protiv Rišara Gaskea ima 18:0 u međusobnim duelima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

(Telegraf.rs)