Srpkinja je pravazišla najveću životnu prepreku i postala šampion Evrope: Suze su same lile, cela se tresla od sreće, a tek je na početku

Uncategorized

Srpska paraolimpijka i tekvondašica Jelena Rašić napravila je ogroman uspeh i osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u kategoriji preko 65 kilograma u ovom sportu.

Rođena sa jednom rukom, nikada nije dozvolila da joj taj nedostatak utiče na kvalitet života. Kada je kao mala dobila protezu, odbijala je da je nosi, jer, samo joj je smetala. Kroz život, kako nam je rekla, ide osmehom, uzdignutog čela i sa željom da u paratekvondou bude najbolja, na ponos Novog Sada i Srbije. Naime, za sada, tokom tri i po godine bavljenja ovim sportom, našoj zemlji je donela tri odličja, a poslednje, pre nekoliko nedelja, kada se na njoj našla bronzana medalja.

Sada je ipak uspela da napravi najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri i osvoji zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. Ona je ovaj podvig doživela jako emotivno, što se moglo videti i u izjavi koju je dala posle meča. Ona se čak i tresla od uzbuđenja, a suze radosnice su same navirale. Suze u koje je stalo svako dizanje noge radi udarca protivnice, svaki minut treninga, požrtvovatnost, odricanje i svaki sekund posvećenost i upornosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paralympics (@paralympics)

Ne znam šta da kažem. Veoma sam ponosna na moj tim i na sebe i ovo nije kraj. Mogu biti još mnogo bolja. Na redu su Paraolimpijske igre u Parizu.

sportal.blic.rs