Neymara ne zanimaju novci: Al Hilal je divovski klub!

Svijet

Neymar je novi igrač Al Hilala, tamo će dobiti 320 miliona eura za dvije godine, a Al Hilal će Parižanima isplatiti odštetu od 100 miliona eura.

Kako prenosi talkSport, Neymar je u Saudijsku Arabiju došao kako bi postigao uspjehe na globalnom nivou te tvrdi da na Bliski istok nije došao radi novca već izazova.

“Postigao sam mnogo toga u Evropi gdje sam imao posebne trenutke, ali oduvijek sam želio biti globalni igrač i testirati se u novim izazovima i prilikama na novim mjestima. Želim ispisati novu sportsku historiju, a saudijska profesionalna liga ima ogromne ciljeve i kvalitetne igrače”, rekao je Neymar.

Otkrio je i da dugo već prati saudijsku ligu…

“Čuo sam mnogo i pratio sam saudijski nogomet zahvaljujući nizu brazilskih igrača koji su tu godinama već, tako da vjerujem da je ovo poželjno mjesto za Brazilce. Al Hilal je divovski klub s fantastičnim navijačima i najbolji je u Aziji. To mi daje osjećaj da sam napravio pravu odluku u pravo vrijeme. Volim pobjeđivati i zabijati golove i planiram to nastaviti i u Saudijskoj Arabiji”, zaključio je Neymar.

n1