JEDNOG DANA ĆEŠ SHVATITI KOLIKO SI SE NEPOTREBNO BRINUO.

Zanimljivosti

Ne moraš ti držati zvijezde, savršeno stoje, gledaj ih i ne boj se da ćeš pasti. Bog ih raspoređuje po nebu i sve ih drži u svojim rukama, čak i bez tvoje pomoći.Tako i sve tvoje brige Bog drži u svojim rukama.

“Preživjet ću!” Uđi u ovaj novi dan tom odlukom. Utemelji se u vjeri da ćeš u onome koji te jača doista biti jači od svih teškoća, napasti, strahova, bolesti, nemira…

Preživjeti ne znači da se moram osjećati uvijek dobro, to je odluka da ću se boriti da budem dobro. Zato, u moru strpljenja i vjere utopi sve brige i strahove, i budi ojačan za ovu borbu.

Ti si vrijedan borbe! Život je možda sve što imaš, ali i to je dovoljno da možeš učiniti velike stvari tj. da nekome možeš donijeti osmijeh, nadu, da nekome budeš primjer, da nekoga podigneš, da Bogu učiniš neku radost. Ta tako ćeš pomoći i sebi! Možda su to male stvari ali vjerujem da ćeš biti pobjednik baš po njima.

Odluči zato preživjeti, štogod da te snašlo i mučilo: odluči ići dalje. Uhvati se tih riječi i ispiši ih milijun puta ako treba, poderi tonu papira – sve dok se one ne upišu i u tvoje srce.

Svatko se od nas boji upravo toga da neće preživjeti, da će se izgubiti, da će umrijeti, poludjeti, izgubiti smisao života, pasti…

Ako se sjetiš da se i najgore situacije mogu preživjeti, da se i nakon sloma može izgraditi, da se i nakon pada može ustati jači, da se i nakon smrti živi: pronaći ćeš i izvor snage u sebi s kojom ćeš doista preživjeti sve što te čeka dok trčiš u vječnost.

I to je najbitnije: preživjeti ovdje, ostati vjeran, ustrajati, ne odustati od dobra, ne dići ruke od sebe i od života, ne skrenuti s Božjih puteva, ne ubiti svoju savjest… To je najbitnije!

U vječnosti će onda sve doći na svoje i shvatit ćeš da si previše brinuo…i da je doista bilo dovoljno preživjeti i hrabro se boriti, ne izgubiti sebe i svoju dušu. Jer, to je najbitnije.

Jer, stvarno, što vrijedi sve ako nju izgubiš? Sva je bit u tome da sačuvaš to blago duše za vječnost, da ne bude Nebo bez tebe sutra, da se ne ugasiš prije nego zasjaš, da ne umreš prije smrti, da ne kaže Bog da si prokockao život.

Ti si zvijezda koju treba čuvati od pada! Hoće Bog da (za)blistaš, treperiš od radosti, sijaš od viere za Nebo!

D.M www.bogjetu.com