TROJE MALIŠANA PRODAJE LIMUNADU U DOBOJU: Prihod ide za nabavku školskog pribora (FOTO)

Region

Jovana , Mateja i Aleksa – kod njih možete kupiti najeftiniju limunadu u Doboju. Ovo troje mladih Dobojlija imaju štand u parku Narodnih heroja. Prodaja hladnog osvježavajućeg napitka im dobro ide, a zarađenim novcem kupiće sebi pribor za školu i pokoji slatkiš.

Osmogodišnji Aleksa je došao na ideju kako da zaradi džeparac. Kako je ispričao vidio je na moru dječake koji prodaju školjke, a onda je on svojim rođacima predložio da oni prodaju limunadu. Pristali su. Štand sa limunadom postavili su u Gradskom parku. Aleksa je ispričao ko ima kakva zaduženja.

Oko 11 časova dođu u park kada sve pripreme. Počeli su sa limunadom, a sada su proširili svoju ponudu I sa cedevitom. Osvježavajući napitak služe hladan, a limunada se može popiti sa ili bez šećera. Na radnom mjestu su dok ne prodaju sve. Kažu da im je prije svega zabavno.

Poslovi su ravnomjerno raspoređeni, a i zarada se na kraju radnog dana podijeli na ravne časti. Dobri im kažu ide. Zarade oko 30 KM dnevno. I reakcije građana su pričaju pozitivne.

Dobojlije kažu svaka čast. Smatraju da je dobro da djeca stiču radne navike od malih nogu.

I djed je podržao unučad. Obišao ih je na radnom mjestu da provjeri nedostaje li im šta god.

Prolaznici u Gradskom parku u Doboju kupuju hladan osvježavajući napitak po povoljnoj cijeni, za samo jednu KM. Od zarađenog novca kažu ovi mali dobojski preduzetnici kupiće sebi školski pribor, jer se bliži škola, a izdvoji se neka marka i za pokoji slatkiš.

glasregije.net