Ne mrzi pokvarene ljude – Dovoljno ih je život kaznio što su zli!

Zanimljivosti

Razlika između dobrog i pokvarenog čovjeka je jako vidljiva, i jedni i drugi su jedinstveni na svoj način. Po pitanju osobina, totalna su suprotnost, sama riječ i govori loš i dobar, čim čujete takve riječi, odmah vam je sve jasno. Mi ćemo vam danas navesti nekoliko stvari koje dobre osobe rade drugačije.

Dobar čovjek čuva svoj obraz

Obraz i karakter mu je sve u životu. Nikada ga ne bi prodao, ni za sve pare ovog svijeta. Dok, pokvaren čovjek bi jedva dočegao, on bi prodao rođenog oca samo da dođe do novca, a o karakteru i da ne pričamo.

Dobra osoba neće izdati drugoga

Dobar čovjek nikada neće izdati drugog, ako treba i na svoju štetu al će prećutati neke stvari. Međutim, pokvarena osoba će vas izdati, bez obzira da li imala šta od toga ili ne, jednostavno to im je u krvi, zavaditi druge i uživati u tome.

Dobar čovjek je i pošten čovjek

Svoje poštenje nikada neće dovesti u pitanje. Svjestan je da bi time izgubio sve ono što je gradio godinama. Međutim pokvarenoj osobi, poštenje uopšte nije bitno, čak šta više, oni smatraju da biti pošten je najveća greška koju sebi možete dopustiti u životu.

Dobra osoba tuđe neće svoje ne da
Svoju kućicu više voli nego tuđu vilu. Svjestan je da od tuđeg nema ništa. Dobar čovjek možda ima malo, ali to čuva kao oči u glavu, jer je svjestan kako je to zaradio. Dok pokvarenoj osobi je za svim svejedno, jer u većini slučajeva, za sve što posjeduju u životu, nisu svoj znoj prolili, nego na žalost tuđi !

Sve što ima u životu zaradio je svojim rukama

Dobar čovjek za sve što ima, on je sam zaslužan za to. Nikada sebi ne bi dozvolio da uživa u tuđoj pokradenoj imovini. Svjestan je da tuđe suze kad tad stignu. Jednostavno, karma je takva, kad tad u životu zakuca na vrata, da naplati dug koji ste godinama zasluživali.

Dobar čovjek radije će jesti komad hleba danas nego živeti nepošteno
Dobra osoba je uvjek zadovoljna. Skromnost smatraju vrlinom, i trude se takvi biti. Oni više vole jeste sam hljeb ako treba koji su oni zaradili, nego tuđe meso, za kojim su suze prolivene.

Dobar čovjek će pomoći svima onoliko koliko može
Uvjek se trudi pomoći drugima, čak i onima koji njemu ne bi pomogli. Smatra da će svako sa sobom ponjeti ono što zasluži na ovom svijetu, kako loše tako i dobro. Jako vjeruje u to, da će doći vrijeme kada će se svi kajati za svoje greške.

Dobra osoba ne ponižava druge
Poniziti drugoga smatra najpodlijim potezom koje ljudsko biće može uraditi. Čemu potrebe ponižavati ljude oko sebe ? Da li će vas to učiniti nešto boljim ? Kako bi vama bilo da vas neko omalovažava, da li bi ste se lijepo osjećali ?
Dobar čovjek štiti slabije

Uvjek je na strani slabijih, jer kroz život svi idu da se dokažu nad slabijim od sebe, nikad na jačim. To je jedna velika nepravda, no šta je tu je. Ljudi su takvi, ako ne mogu se dokazivat nad svima, onda može nad kim može !
Od svega najviše mrzi nepravdu

Od nepravde dobija osip po koži, crvenilo u licu, i povišen krvni pritisak. To je nešto što veoma teško podnosi kroz život. Ali šta je tu je, nepravda je uvek postojala i uvek će je biti !

 oazaznanja.com