Bebi boom u Čačku: Grad na Moravi za vikend dobio 12 novih stanovnika

Region

Čačak – U danima vikenda u porodilištu čačanske Opšte bolnice rodilo se čak 12 beba, što je brojka više nego duplo veća od proseka.

„To je nešto što se ne dešava tako često, mada se, eto povremeno i desi. Tačnije, to je bilo od subote, 12. 08. od 7 i 25 ujutru do nedelje, 13. avugsta u 23 i 20, rodjeno je 12 beba, što je zaista impresivan broj. Prosek je negde da se rode tri, četiri bebe. Godišnje imamo negde oko 1.200 porodjaja, a od Nove godine do sada rodjeno je 730 beba. Tako da mislim da će i ove godine biti taj broj od 1.200. Možda malo više, možda malo manje ali otprilike ćemo biti tu, oko 1.200 porodjaja godišnje”, rekao je dr Zoran Milanović, specijalista ginekolog-akušer.

Doktor Milanović je istakao da su sve bebe zdravo i dobro kao i da se majke osećaju dobro, te da period nakon porodjaja kod svih ide očekivanim tokom.

„Od tih 12 beba koje su rodjene tokom subote i nedlje, osam je dečaka, a četiri devojčice. Obično taj broj bude izjednačen, ali, sledeći put će biti više devojčica”, kaže kroz smeh dr Milanović.

Inače, u porodilištu Opšte bolnice u Čačku na svet dolaze bebe ne samo iz Čačka, već po potrebi i iz čitavog moravičkog okruga. Ipak, ovoga puta, grad na Moravi postao je bogatiji za 12 novih stanovnika.

glaszapadnesrbije.rs