Posle dve godine – Novak je u Americi! Đokovićev trening u Sinsinatiju privukao veliku pažnju /FOTO/

Region

Novak Đoković je stigao u Sinsinati. Srpski teniser vratio se u Sjedinjene Američke Države prvi put posle finala US Opena 2021.

Zbog odluke da ne primi vakcinu protiv virusa korona, Novaku Đokoviću nije bilo dozvoljeno da kroči na američko tlo skoro pune dve godine.

Prema pravilniku koji je važio donedavno, nijedan nevakcinisani inostrani državljanin nije mogao da uđe u Sjedinjene Američke Države. Zbog toga je srpski teniser propustio US Open prošle godine, ali i masterse koji se igraju u Indijan Velsu, Majamiju i Sinsinatiju. Takođe nije mogao da učestvuje ni na Rodžers kupu u Kanadi.

Ipak, u međuvremenu je pravilnik izmenjen i Novak je ponovo stekao mogućnost da igra na „američkoj turneji“.

Ovog leta je odlučio da pred US Open odigra samo Sinsinati. Na zvaničnim stranicama turnira u Ohaju pojavile su se već fotografije sa prvog Đokovićevog treninga.

Veliku pažnju privukao je njegov dolazak, pa su trening pratili i brojni navijači.

Podsećamo, od kada je izgubio finale Vimbldona od Karlosa Alkarasa, Novak je bio na odmoru, vreme je provodio na krstareći Jadranom po Crnoj Gori i Hrvatskoj, a društvo su mu pravili supruga Jelena i deca Stefan i Tara.

Odlučio je potom da se usidri u Crnoj Gori, nedelju i po dana trenirao na Akademiji Janka Tipsarevića u Porto Novom, gde su mu se pridružili i sparing partner Karlos Gomes, kondicioni trener Marko Paniki I fizioterapeut Klaudio Cimalja.

sportal.blic.rs