BIHALI: ISTO DA LI JE BOSNA ILI SRBIJA TO JE SVE ISTA BANDA JEDNA KOJA EVO OVO RADI

Region

Nermin Sulejmanović (35), ubio je u petak tri osobe i još toliko ranio u Gradačcu kod Tuzle. Stradale su njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović, mladić (23) i njegov otac, Denis i Onder Džengiz, turski državljani, koje je ubica od ranije poznavao i sa njima bio u sudskom sporu.

Sulejmanović je, osim Kotorića, ranio i rođaka ubijene Nizame, Nedima Pamukovića, i Harisu Džengiz, suprugu ubijenog Ondera.

Povodom tragedija u Gradačcu oglasio se pokretač srbijanskog pokreta “Levijatan” koji se bore za zaštitu životinja, djece i nemoćnih osoba.

“S obzirom da smo mi prvi objavili snimak ovog surovog zločina, masakrsa u Gradačcu osjećam se dužnim da vam kažem zašto smo to uradili pošto smo naišli na neka negodovanja.

Prvo mi uvijek izbacimo svaki snimak a kada je ovako nešto ekstremno onda napišemo upozorenje. Ovo je jedan od top tri najjezivijih snimaka kojem sam vidio u životu.

To su stvari koje se dešavaju dakle stvari koje mi gledamo stalno. To su stvari koje ne možemo da guramo pod tepih. Ne možemo da vičemo da se ne dešavaju.

Omaž svim nesretnim žrtvama.

Poenta je da se to dešava i da će se dešavati i da treba raditi na prevenciji. I opet je kriv Centar za socijalni rad. Teško je sad da svi pričamo šta je moglo da se uradi, da se spriječi. Isto da li je Bosna ili Srbija to je sve ista banda jedna koja evo ovo radi.

Mora da postoji tamo neki psihijatar ili psiholog koji procjenjuje prvo radnike koji rade tamo a onda i stranke koje dolaze.

crna-hronika.info