„Na 500 metara od mene je pao deo aviona“: Očevidac o stravičnoj nesreći u kojoj se srušila letelica i nastradao pilot

Region

“Avioni ovde često kruže, idu jako nisko i često im mahnemo. Oni nas kao pozdrave. Ali nisam video kad je pao, video sam dim”, priča Dragan Kerečki, meštanin u blizini čije njive se danas pao avion u Batajnici.

Kako je ispričao on je naknadno video dim.

„Danas sam ga video odavde da je išao, ali nisam video da je pao, ni ništa, video sam dim. Video sam posle neki deo 500 metara odavde i tek sam posle shvatio da je to deo aviona. Ovo je prvi put da sam doživeo tako neki nesrećan slučaj“, priča.

Prema saznanjima, avion je pao kod autoputa Novi Sad-Beograd, u visini nadvožnjaka u Batajnici u njivu. Hitna pomoć je konstatovala smrt pilota Aleksandra Arsića.

„Da, došlo je do pada aviona. Saznao sam i ja malopre, ne znam šta se tačno desilo. U šoku sam, pilot je bio moj otac“, rekao je ranije sin nastradalog Arsića.

Aleksandar Arsić je i vlasnik aviona koji se danas srušio u Batajnici, nezvanično se saznaje.

Kako saznajemo, u avionu je bio samo pilot Aleksandar Arsić koji je poleteo sa aerodroma „13. maj“ u Zemun Polju, kada se ubrzo avion srušio u njivu.

„Poleteo je i nakon 4-5 minuta je imao neki otkaz. Nije mogao da upravlja letelicom i srušio se u obližnje kukuruze i zapalio“, navodi izvor.

Kako piše, ovaj muškarac je poleteo jer je želeo nešto da isproba na avionu.

Odmah nakon nesreće, Helikopterska jedinica MUP-a Srbije poslala je dežurni helikopter u pretragu i letelica je locirana za manje od 10 minuta.

Scene su bile dramatične, gusti dim je kuljao iz kukuruzišta, a policajci su krenuli pešaka kako bi se što pre probili do lica mesta, jer je u pitanju nepristupačni teren.

Avion koji se srušio je ultra-laki avion Esqual VM-1C registracije YU-A299, piše Blic.

nova.rs