Bitno je ostati hrabar, ambiciozan i vjerovati u svoje sposobnosti“

Region

ONI SU BUDUĆNOST BIH

Emina Ahmedović iz Vareša učenica je generacije Gimnazije „Muhsin Rizvić“ Breza. Kroz sve četiri godine srednjoškolskog obrazovanja imala je uzorno vladanje i odličan uspjeh.
Učesnica brojnih takmičenja
Kako kaže, bavi se muzikom i crtanjem. U Varešu je završila muzičku školu za klavir, a zatim svoju ljubav prema muzici nastavlja ispoljavati kroz ulogu pjevača u bendu. Uživa u druženju i volonterskim aktivnostima sa izviđačima. Tokom školovanja učestvovala je na raznim takmičenjima i školskim aktivnostima. „Takmičila sam se pretežno iz predmeta matematike i fizike, gdje sam postizala dobre rezultate, kako na školskim, tako i na kantonalnim takmičenjima. Za mene je svako takmičenje posebno i ima svoj značaj. Voljela bih kada bi više učenika imalo takmičarski duh te shvatalo to kao neko novo iskustvo, priliku za napredak i ostvarenje novih poznanstava, a ne kao nešto što predstavlja stres“, kaže Ahmedović.
Zajednički rad i želja za bolje sutra
Period obrazovanja u Gimnaziji „Muhsin Rizvić“ bio je ispunjen prijateljskim odnosom sa profesorima, ugodnom atmosferom u školi ali i znanjem koje ova škola pruža. „Zahvaljujući našem zajedničkom radu, željom za bolje sutra i podršci jedni drugima, uspješno smo prešli preko svih prepreka koje su nas zadesile, uključujući i pandemiju koju, nažalost, moram spomenuti“, ističe Ahmedović te dodaje da će fakultetsko obrazovanje nastaviti na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu. „Svim budućim srednjoškolcima bih poručila da bez obzira na to šta planiraju da rade u budućnosti, bitno je da ostanu hrabri, dostojni sebi, ambiciozni i da vjeruju u svoje sposobnosti. U ovom periodu života treba uživati, istraživati svoje interese i postavljati ciljeve, a zatim naporno raditi kako bi se ti ciljevi i ostvarili. Svi smo mi sposobni da ostvarimo svoje snove i da napravimo promjene u svijetu, a Bosnu i Hercegovinu učinimo boljim mjestom za život“, poručila je Ahmedović.

nasarijac.ba