VIDEO Tragedija u Ateni: U sukobu s Bad Blue Boysima poginuo navijač AEK-a!

Svijet

Tijekom noći su iz Atene stigle šokantne informacije uoči utakmice Dinama.

Večeras u 3. pretkolu Lige prvaka Dinamo gostuje u Ateni kod AEK-a. UEFA je s razlogom ovu utakmicu proglasila onom visokog rizika te zabranila gostovanja navijača.

Nažalost, kako se i pretpostavljalo, dio navijača Dinama ipak je jučer stigao u Atenu.

Grčki portali kasno sinoć javljali su kako je došlo do velikih nereda pokraj stadiona AEK-a gdje je, prema pisanju raznih medija, oko 150 ljudi stiglo pred OPAP Arenu i udaralo sve na koga su naišli.

Tome svjedoče i snimke sukoba na kojima napadači naoružani palicama i drugim predmetima tjeraju u bijeg domaće navijače u kafićima.

Stigli unatoč zabrani UEFA-e
Grčki mediji pišu kako su se BBB-u pridružili navijači Panathinaikosa s kojima su u prijateljskim odnosima i koji su gradski rivali s navijačima AEK-a.

Portal emswi.gr piše kako su navijači iz Hrvatske pokušali upasti na stadion te su oštetili čeličnog orla, a reakcija policije bila je zakašnjela iako su, kako su rekli reporteru Dnevnika Nove TV Marku Šepatu, bili spremni za dolazak BBB-a.

Pojavile su i snimke s autoputa na kojima su navodno navijači Dinama koji stižu s automobilima u Atenu, a pojavljuje se i sve više snimki sukoba.

Gazzetta: Navijač preminuo u bolnici
Prema sinoćnjim informacijama, nekoliko je osoba ozlijeđeno, među kojima jedan navijač čak i teško nakon uboda oštrim predmetom. Tijekom noći su grčki mediji objavili kako je navijač podlegao ozljedama.

Nesretni je mladić prevezen u bolnicu s još nekolicinom drugih ozlijeđenih u sukobu, no liječnici su izgubili bitku za njegov život.

Novinar grčke Gazzette našao se u bolnici te pratio situaciju. Tvrdi da je šestero osoba u očaju čekalo rasplet borbe za život jednog navijača AEK-a, a u hodnicima je na nosilima bilo nekoliko navijača ili huligana, Grka i Hrvata, ozlijeđenih u sukobu.

U bolnici je završilo pet Hrvata i tri Grka.

Ranjen BBB, demantirana druga smrt
Prema neslužbenim informacijama, jedan pripadnik BBB-a također je ranjen oštrim predmetom, a ta je snimka sinoć kružila društvenim mrežama.

Isti je portal javio kako je navijač AEK-a preminuo, a istu informaciju tijekom noći je objavio i Sport24. Mediji su demantirali informaciju o smrti jedne maloljetne osobe.

Sukob je izbio oko 23 sata, među uhićenima i ozlijeđenima i Hrvati
BBB-ovci su prema istom izvoru uočeni još na autocesti ispred Atene u koloni automobila i kombija. Prema policijskim izvorima, stavljeni su pod prismotru, ali su se planski razbježali pri ulasku u grad.

Potom su se našli s navijačima Panathinaikosa te vlakom stigli do stanice Pefkakia, a onda se pješice zaputili do stadiona AEK-a. Tada su već bili završili službeni treninzi te je Dinamova delegacija pod policijskom pratnjom otišla u hotel.

Mnogi domaći navijači sjedili su po kafićima oko stadiona, a onda su u 23 sata stigli suparnički navijači te je nastao veliki sukob navijačkih grupa.

Policija na početku očito nije bila spremna za nerede ovakvih razmjera, a na kraju je uhitila preko 90 osoba među kojima ima navijača iz Hrvatske.

Danas će uhićeni biti ispitani kako bi se razjasnili detalji najvjerojatnije ubadanja preminulog navijača oštrim predmetom.

Na navijačkim forumima i društvenim mrežama stižu osude za grčku policiju koja nije uspjela spriječiti dolazak BBB-a u Atenu unatoč snimkama s autoceste ili sa stanice podzemne željeznice, a potom i spriječiti sukob samo nekoliko sati nakon što su na stadionu još boravili nogometaši.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ultrasbalkanofficial

gol.dnevnik.hr