MILICA SMEJALICA ZBOG KOJE JE CELA SRBIJA USTALA NA NOGE, DANAS SLAVI 1. ROĐENDAN: Reči njene majke kidaju dušu

Region

Milici je dijagnostifikovana akutna mijeloidna leukemija sa visokim rizikom, a roditelji ove prelepe devojčice sa samo 7 meseci njenog života saznali su okrutnu sudbinu koja ne prestaje da ih boli svakodnevno

Milica Anđelković, zbog koje je cela Srbija ustala kako bi se pronašao donor matičnih ćelija, danas slavi prvi rođendan. Ova beba širokim osmehom i umilnim očima osvojila je srca svih, a danas, njena majka Milena uputila je dirljivu poruku svima i zahvalila se Bogu, ali i humanim ljudima što je dočekala ovaj dan.

– Danas je taj dan, tvoj veliki 1. rođendan. Neobičan…nesvakidašnji….Bez zvanica, gužve, muzike, animatora, fotografa, brdo poklona, mašni, balona, duvanja svećica sa drugarima, glasne rođendanske pesme… Ali i bez svakodnevnice, bolničke sobe, igala, infuzija, terapija, i svega tebi nažalost dobro znanog. A ti se smeješ i raduješ, naviknuta na drugačije. HVALA BOGU što smo dočekale ovaj dan! HVALA TEBI što si toliko jaka i što si izdržala nešto sto većina odraslih nažalost nije i ne bi! SREĆAN TI ROĐENDAN RUŽO MOJA!!! Ovaj ovako, a svaki sledeći sve lepši, obećala sam ti, a mame nikad ne lažu…. Uvek budi toliko nestvarno lepa i nasmejana, ostalo je moja briga. Svi ti želimo samo jedno, a Gospod zna šta je to… VOLI TE MAMA… – napisala je ona na Fejsbuku uz sliku malog anđela u haljinici sa cvetićima i naravno, dobro poznatim osmehom na licu

Podsetimo, Milici je dijagnostifikovana akutna mijeloidna leukemija sa visokim rizikom, a roditelji ove prelepe devojčice sa samo 7 meseci njenog života saznali su okrutnu sudbinu koja ne prestaje da ih boli svakodnevno. Uprkos tome, bore se i ne odustaju. Bili su istrajni su da nađu kompatibilnog donora matičnih ćelija koji će Milici Smejalici, kako je zovu, obezbediti svetlu budućnost. U tome su i uspeli.

Krajem prošlog meseca njena mama koja je vojnik kako po profesiji, tako i moralno, potvrdila je za Telegraf.rs da je osoba koju su čekali kao poslednju nadu, pronađena.

– Danas smo saznali, čim smo došle rekli su nam. Ne znam ko je, rekli su mi samo da je mlad muškarac, Nemac, da imaju istu krvnu grupu i da se potpuno podudaraju. Obradovala sam se, naravno, ali znam da je ovo tek “početak” i da nas čeka veoma teška bitka. Svakako sam zahvalna Bogu ,i tom momku, ko god da je, jer sada ima velike šanse da preživi i pobedi ovu užasnu bolest. Osećanja su pomešana stvarno. Radujem se, a u isto vreme se i bojim jako – priča zabrinuta majka prelepe devojčice.

Koliko god da je teško i Milena sama tvrdi da osmeh Milice Smejalice pruža utehu. Kao da na svoj način, bez reči, pokušava da im da do znanja da će sve biti u redu. Da će pobediti opaku bolest…

– Ona se od samog početka smeje. Kao da nam poručuje da ne brinemmo za nju i da će uspeti da pobedi opaku bolest, iako je sama činjenica da mi dete boluje od takve bolesti jako poražavajuća. Ne dao Bog nikome! Njen osmeh mi je najvažniji i on mi daje snage za sve ovo! Najviše znači njenom četvorogodišnjem bratu koji zna da mu je seka bolesna, pa se svakog dana, tako mali, moli Bogu za njeno ozdravljenje – ispričala nam je majka.

(Espreso/Telegraf)