POZNATI PULSKI TATTOO MAJSTOR Aleksandar Mrkonja aka Fetti: Kad mi dođe klinac sa 16 godina i kaže da bi na vratu nešto, odmah mu kažem “Sorry, ne ide”

Region

Od malih nogu sam volio crtati i to mi je bio ispušni ventil, a bio sam i okružen ljudima koji već tada bili tetovirani. Otac mi je imao tetovaže iz vojske, dosta njegovih prijatelja je imalo tetovažu pošto su bili pomorci, pa su se vraćali doma istetovirani i to mi je bilo najnormalnija pojava, započinje priču poznati pulski tattoo majstor Aleksandar Mrkonja aka Fetti.

O tetovažama, za koje kaže da su njegov svijet, razgovarali smo u njegovom salonu za tetoviranje u Dobrilinoj ulici u Puli. Na zidovima su njegovi crteži i slike, a ovaj svestrani umjetnik bavi se i glazbom. No, ipak, tetoviranje je njegov životni put.

– S 13 godina sam prvi put sam sebe istetovirao. Morao sam probati kako to funkcionira i tad sam krenuo iz ničega, samo s velikom željom da jednog dana budem profesionalac, prisjeća se.

– Prva tetovaža mi je na malom nožnom prstu s donje strane, napravljena u nadi da me starci neće skužit’, ali u trenutku tetoviranja je stara ušla u sobu i nije mogla vjerovati što se dešava, kaže kroz smijeh. Dodaje da majka ipak nije bila u nekom velikom čudu, jer su u to vrijeme odselili u Njemačku gdje je Fetti otkrio njemački tattoo magazin koji je počeo izlaziti te godine.

glasistre.hr