Kako je Neda Ukraden izgledala prije 45 godina: Za nju su godine samo broj

Region

Neda Ukraden važi za jednu omiljenih zvijezda u cijelom regionu. Oduševljava izgledom pred 73. rođendan, ali je od početka karijere važila za ljepoticu kakva se rijetko viđa.

Prvu pjesmu – “Igra bez kraja” – snimila je davne 1967. godine, a u međuvremenu je postala jedna od najuspješnijih jugoslovenskih pjevačica.

Tokom sedamdesetih i osamdesetih spadala je u žene za čije se koncerte uvijek tražila karta više, a sarađivala je s najvećim autorima tog vremena i oborila mnoge rekorde u prodaji ploča i posjećenosti nastupa.

Do 1978. godine imala je snimljena već tri albuma (“U mom kraju”, “Ko me to odnekud doziva” i “Nedine najljepše pjesme”) i bila je jedno od najpoznatijih imena jugoslovenske muzike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @estradni.arhiv

Ipak, veliki talenat nije bio jedino što je pratilo Nedu Ukraden već je uvijek važila i za jednu od najvećih ljepotica stare države, a fotografija iz 1978. podsjeća nas i zbog čega je bilo tako.

Na društvenim mrežama se prije nekoliko dana pojavio stari portret pjevačice, na kojem je vidimo stilizovanu u duhu kasnih sedamdesetih – tanke obrve, prugasti sako s predimenzioniranim reverima, iako jako našminkanu, dotjeranu tako da se tek naglasi njena prirodna ljepota.

Neda Ukraden sredinom avgusta će proslaviti 73. rođendan, a i dalje važi za jednu od najljepših žena i najvećih dama estradne scene.

azra.ba