Zbog smrti psa tražila slobodan dan na poslu: Nakon reakcije nadređenog dala je otkaz!

Svijet

Vlasnici pasa svoje ljubimce vole kao članove obitelji

Nakon razgovora s nadređenim na poslu, slomila se potpuno i na koncu je dala otkaz. Bila je jedna od boljih radnica, no taj dan je odlučila da nema smisla više gubiti vrijeme u kompaniji koja nema nimalo razumijevanja za njenu situaciju. Dala je otkaz na poslu jer joj je šef zamjerio što je uzela slobodan dan. Ova korisnica Reddita piše: ” Moj šef misli da smrt psa mije dovoljan razlog da ostanem kod kuće”.

Svoju je situaciju podijelila s ostalim korisnicima Reddita. Njen je stav, naravno, da je tugovanje zbog srti kućnog ljubimca podjednako ili barem jako slično tugovanju zbog preminulog ukućana, za nju su to sve člnovi obitelji – i da je to dovoljan razlog da samo jedan dan izosane s posla.

Njezin nadređeni, međutim, ne dijeli to mišljenje.

Nakon što se suočila s njegovim kritikama, odlučila je poruke pokazati korisnicima Reddita i pitati ih za savjet i mišljenje.

U prvoj poruci mu piše da ima hitan slučaj u obitelji i da neće stići na posao, a on joj odgovara da mora nekako doći u smjenu, usput pita ‘što je toliko hitno‘.

Ona mu objašnjava da je pokušala naći zamjenu ali nje uspjela, a onda mu je napisala da svog ljubimca mora odvesti na eutanaziju.

Njen šef odgovara kako to nje dovoljno opravdan razlog za izostajanje s posla, te joj je rekao da to nije hitna situacija. Žena je ostala šokirana takvom njegovom reakcijom i samo mu je odgovorila da više neće raditi.

Nakon toga, on joj ipak šalje poruku kako će se snaći i smisliti nešto da ona taj dan dobije slobodno, vjerojatno u strahu od gubitka radnice.

Korisnici Reddita, stotine njih, stalo je na njenu stranu. Za poslodavca nisu imali pretjerano lijpe riječi, ovo su samo neki od komentara:

“Gubitak kućnog ljubimca zahtijeva vrijeme za tugu, tvoj šef je užasna osoba”.

“Neki ljudi stvarno nemaju nimaloempatije, normalno da je to dovoljan razlog za isostanak”.

“On uopće ne bi ni trebao procijenjivati razlog je li to hitna situacija”.

jutarnji.hr