Anur Na Ulici Pronašao Više Od 4 Miliona Eura: Vratio Novac Vlasniku, A Za Nagradu Dobio Šest Kesica Bombona!

Zanimljivosti

Anur na ulici pronašao više od 4 miliona eura: Vratio novac vlasniku, a za nagradu dobio šest kesica bombona!

Na željezničkoj stanici Frankfurt-Niderad, 38-godišnji Anur G. doživio je nevjerojatno otkriće kada je pronašao ček vrijedan više od četiri miliona eura (7,818,400 KM). Ček je izdao lanac supermarketa Rewe za proizvođača slatkiša Haribo.

Čim je shvatio kolika je svota novca na čeku, Anur je odmah reagirao i obavijestio kompaniju Haribo putem e-maila o svom nevjerojatnom nalazu. Haribo je potvrdio da se radi o obračunskom čeku, što znači da je novac mogao biti unovčen samo od strane njihove kompanije, a ne od bilo koga drugog.

Zahvaljujući poštenju nalazača, Haribo mu je “u znak zahvalnosti” poklonio šest kesica njihovih bombona. Međutim, Anur je izrazio razočaranje “znakom pažnje” koju je dobio od kompanije, smatrajući da bi za takav pošteni postupak mogao dobiti nešto više.

S druge strane, kompanija Haribo tvrdi da je to bio standardni paket koji šalju nalazačima izgubljenih čekova. Bez obzira na različita mišljenja, ovaj nevjerojatan slučaj pokazuje kako poštenje i ispravan postupak mogu biti nagrađeni, ali ponekad možda ne onako kako bismo očekivali.

titox.net