Borio se s teškom bolešću, ali je uvijek bio pozitivan: ‘Marko Babić je heroj naše generacije’

Region

Dvije godine trpio je strašne bolove zbog sarkoma, a javnost je preko društvenih mreža izvještavao o tijeku bolesti. Nažalost, bitku za život je izgubio, a mnogi su mu uputili posljednje ‘zbogom’…

Inspirirao je tisuće nas i ugrijao nam srca. Jedan baš divan i smislen život, napisala ja na društvenim mrežama Ida Prester ispod objave na profilu arhitekta, stručnjaka za marketing i influencera Marka Babića koji je preminuo nakon dvije godine teške borbe sa sarkomom. Imao je 31 godinu, a iza sebe je ostavio partnericu i dvije kćeri.

Zagrepčanin je krajem svibnja objavio da mu se sarkom vratio, a u zadnje dvije godine pomogao je mnogima koji su se susreli s dijagnozom. Ni oni koji ga nisu poznavali uživo bili su dirnuti njegovom voljom i upornošću.

– Heroj generacije – poručio je glumac Slavko Sobin, a i glazbenica Franka Batelić obitelji je poslala riječi podrške.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by marko babic (@marko_babic_)

Iskrena sućut obitelji, leti dječače – pridružila se komentarima.

– Putuj, dječače naš. Slomljeni smo, ali ponosni što smo bili s tobom na ovom putovanju. Bio si najbolji otac, partner, sin, brat i prijatelj. Volimo te zauvijek – objavila je njegova obitelj.

Ponosna do neba što sam tvoja. Zauvijek čuvam tvoje cure, uputila je svoj posljednji pozdrav i njegova partnerica Tina Biloglav s kojom je često dijelio fotografije na Instagramu.

– Sretan rođendan najboljoj (nije neka konkurencija doduše) mami moje djece – šalio se tako Marko na njihovim objavama i pisao kako mu je ona najveća životna podrška i kritičar.

U studenom 2022. Marko je predstavio knjigu ‘Putovanje zvano igra’ u Zagrebu. Svoju životnu borbu pretočio je na papir.

Sarkom se vratio u moj život. Nije mu puno trebalo, znam. Vratio se pomalo podlo, objasnio je pratiteljima u svibnju.

– Našao me u trenu kada sam zbog nepodnošljivih bolova bio olupina čovjeka koji jesam. Zadnja dva mjeseca za mene su bila daleko najizazovniji period u životu. Fizički sam trpio stravične i teško opisive bolove. Psihički, glava je bila par metara ispod površine mora. U bolnicu sam ušao u takvom stanju da je Malička nakon prve noći u šest ujutro nazvala Emu i zamolila ju da nazove odjel. Ona se previše bojala da će ono Nevjenčana dobiti zlosretni dodatak – Udovica – pisao je tada.

– Činjenično, bolest se proširila na druge organe, što sigurno nije bajna vijest. Osim na kostima, sada je i na plućima i moždanoj ovojnici. Ne znam vam reći u kolikoj je mjeri ova situacija teža od one prve. Zvuči loše, ali uvjeravam vas, nismo mi tu da sudimo što je loše, a što dobro. Vrijeme će vam pokazati, ja ionako već znam – objavio je Marko.

24sata