PROČITAJTE CIJELO PISMO PORODILJE IZ SARAJEVA: “KONAKOVIĆ ME BLOKIRAO POSLIJE MOG KOMENTARA”

Region

Dalija Hasanbegović-Konaković podijelila je prve fotografije nakon poroda. Sretna porodica pozirala je zajedno s novim članom.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i voditeljica Al Jazeere Balkans prije dva dana dobili su drugo dijete. Sada je Dalija uz emotivnu poruku i niz fotografija na Instagramu otkrila i koje ime su dali kćerki.

Međutim fotografija iz bolničke sobe izazvala je bijes kod ostalih porodilja i mladih majki koji su ležali u istoj toj sobi ali njihovi muževi nisu mogli ući vidjeti svoje dijete kao ni slikati se. Nisu Elmedin Dino Konaković.

Redakciji portala Crna-Hronika javila se mlada majka Račić Admira koja je ogorčena postupkom Konakovića jer mu je dozvoljen pristup u sobi tek porođenoj supruzi. Njoj kao i ostalim majkama to nije dozvoljeno.

Nažalost Admira je prije mjesec dana u ovoj bolničkoj sobi ležala ali nije bila sretna kao porodica Konaković. Ona je izgubila bebu.

Poštovani,
Iskreno se nadam da ćete moje pismo prenijeti u cjelosti povodom događaja da je gdinu Elmedinu Konakoviću i njrgovoj kćerci dozvoljen pristup u sobi njegovoj porođenoj supruzi.

U ime svih majki, trudnica i porodilja ova diskriminacija mora već jednom da se završi.
Dino Konaković, aktuelni političar i ministar, u Opću Bolnicu je ušao kao čovjek, podrška i ljubav svojoj supruzi.

Slike koje je objavio na svom instagram profilu pokrenuo je rat među trudnicama i porodiljama, i svim ljudima kojima neko najbliži leži u bolnici.

Zar je jedna trudnica koja na svijet treba da donese živo i zdravo dijete toliko nevažna, zar toj ženi u tim momentima nije potreban neko njen blizak, suze, bol, tugu i sreću da podijeli?

Da li je gospodin Konaković svjestan da i on kao moj ili nečiji drugi suprug moze prenijeti bakterije i virus, kako on tako i njegova kćerka koja je još dijete.

Ko je Elmedin Konaković, ko je Sebija, Vranić da diskriminiraju pacijente, svoj politički rat neka vode među sobom jer ionako narodu nista dobro ne donose.

Ono sto ćemo mi kao žene, kao majke, trudnice i porodilje pisati peticije za dozvolu ulaska najbliže rodbine u posjetu ma bilo koje bolnice i bilo kojeg odjela.
U slučaju da peticija ne urodi plodom, najavit ćemo proteste!
Agonija nad narodom da prestane.

Agonija na GAK-u da tokom poroda porodilji kvase gazu da bi joj nakvasili usta, kap vode ne smije progutati. Ovo se ni u filmovima ne dešava.
O pristupu doktora i sestara vise se nema komentara dotakli su dno dna.

Gdin. Mirza Vraniću Vaša pozicija ne priliči jednom čovjeku da vodi zdravstvo koje svakog dana sve više tone, jasno je da niste dobri u tom poslu” . izjavila je Admira Račić te poručila da nakon objave na Facebook-u i Instagramu njen profil je blokirao Elmedin Dino Konaković.

crna-hronika.info