Plaža na kojoj ih ne žele ni vidjeti: ‘Iz Srbije ste? Za vas ležaljke nema!‘

Zanimljivosti

Grčka je jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Srbije, što zbog blizine, što zbog prelijepih plaža. O cijenama i poskupljenjima se nešto češće govori u zadnje vrijeme, a neki su doživjeli i neugodnosti, piše B92. Proteklih dana pisalo se o učestalim krađama automobila srpskim turistima (navodno je za to ‘zaslužna‘ bugarska mafija), a sada su glavna tema – ležaljke!

Naime, kako je objavila na društvenoj mreži Facebook, u grupi Grčka info, jedna žena nije mogla dobiti ležaljke jer su joj, kako navodi, rekli da “ležaljke nisu za ljude iz Srbije.” “Kao što sam ih dosad hvalila, sada moram uputiti ogromnu kritiku. na poznatoj plaži Paliouti kažu nije moguće rezervirati ležaljke, a već dva dana otkad smo ti, govore nam da su ležaljke rezervirane. Danas kada smo mu ih pitali ‘kako su rezervirane kada ste rekli da ne primate rezervacije‘, dobili smo odgovor “these sunbeds are not for people from Serbia” (ove ležaljke nisu za ljude iz Srbije) .

– Takav odnos prema Srbima smo prvi put doživjeli. I naravno, promijenili smo plažu odmah.. Veliki, ogroman minus”, napisala je ova turistkinja iz Srbije.

Ono što se iz ove objave može još saznati, sudeći po komentarima, jest da ovo nije prvi slučaj da su turisti iz Srbije doživjeli ovakvu neugodnost.

– Bili smo u ovom beach baru prije par dana i rečeno nam je da ne rade rezervacije, a onda kada dođete i vidite slobodno mjesto, kažu da je rezervirano…Nisu korektni prema Srbima i to se baš uoči.. Također, išli smo do Leuki ammos beach bar i tamo nam je rečeno da dodatno platimo za dijete što je OK, ali kada sam pitala da li dijete dobiva svoju ležaljku na ulazu su mi rekli možda, nisu sigurni.

A onda kada smo ušli je neki lik dotrčao i rekao konobaru da nas smjesti u drugi red, da ne možemo u prvi. Naravno da smo se okrenuli i otišli. Pritom, ulaz u more je pun klizavog kamenja tako da baš i nije idealno, posebno za malu djecu”, jedan je od komentara ispod ove objave.

Neugodno iskustvo je nekoliko puta doživjela još jedna turistkinja.

“Na žalost doživjeli smo to isto nekoliko puta, najgori su bili prema nama na Zakintosu, s predrasudama su, a mi potrošili gomilu novca na otoku. Čak su nas i iz autobusa izbacili jer smo Srbi”, tvrdi druga članica ove grupe.

“Ja sam imala na Zakintosu neugodno iskustvo s vlasnikom restorana na plaži u Laganasu, doduše, bilo je davne 2008. godine ali sam htjela da naručim ribu i zamolila ga da mi on preporuči koja nema puno sitnih kostiju, a on me je prvo pitao odakle sam, ja kažem iz Srbije i on je meni na to rekao, “Uh, mislim da će to biti skupo za vas”.

Ja u šoku, odgovorim drsko, odakle mu pravo na takav komentar uopće i otkud on zna što je za mene skupo, a što ne…Hoću da kažem da su generalno navikli na Engleze kao turiste, realno imaju veću platnu moć, ali to ne daje za pravo da takav komentar imaju u bilo kom smislu za bilo koga jer nije ni profesionalno ni normalno praviti takvu diskriminaciju”, objasnila je ona.

Većina se složila da je ovo diskriminacija i osudila postupak konobara, dok ima i onih koji su se pitali je li realno da su ležaljke plaćali 20 eura.

“Da li je realno da bi vi plaćali 20 eura plus da vas netko uvjetuje koliko para da potrošite”, “Za takvu diskriminaciju samo prijava. Ma taman mi prisjeo taj odmor, bez prijave ne bi prošao”, “Zato ručnik i na pijesak, nema diskriminacije”, komentirali su drugi, piše B92.

n1info.ba