Dva hrabra dječaka spasila su prijatelja (7) od utapanja u bazenu

Zanimljivosti

U izvanrednom iskazu hrabrosti i brzog razmišljanja, dva mlada dječaka iz Michigana spasila su 7-godišnjeg prijatelja od utapanja u bazenu.

Noah Roche, 12, i njegov 8-godišnji brat, Weston Woods, uživali su u danu na bazenu kada su primijetili mladog Griffina Emersona kako pluta prema dubini bazena. Griffin se igrao sa svojim plovcima, ali ih je skinuo i pokušavao plivati.

“Samo sam se htio dokazati. Kao, da, zapravo znam plivati ​​i slično,” prisjetio se Griffin. Međutim, Griffin je viđen kako se bori da održi glavu iznad vode, neprimjetan za druge oko njega.

Noah je uočio Griffinovu nevolju i zatražio pomoć svog brata. “Vidio sam ga na dnu bazena i tada nisam znao je li se samo igrao dolje ili tako nešto. Pa sam samo rekao Westonu da uđe i zaroni da vidi je li dobro,” rekao je Noah. Slijedeći Noahovu intuiciju, Weston je brzo skočio u bazen i izvukao Griffina na površinu.

Nakon što je vidjela scenu, Sylese Roche, Noahova i Westonova majka, hitno je nazvala 911. Javila je da Griffin ne diše, da je pomodrio i da su ga oživljavali. “[Griffinova] mama je dotrčala do njega i odmah započela s oživljavanjem”, prisjetio se Roche. U trenutku zadržavanja daha, Griffin je konačno ponovno počeo disati, a njegova majka ga je tješila dok je ispuštao vodu iz bazena.

Dječak se potpuno oporavio
“Bojao sam se da ću se utopiti. Bilo je čudno. Ispljunuo sam malo vode i to je to”, rekao je Griffin o svojoj muci. Zahvaljujući brzoj akciji mladih heroja i prisutnih, Griffin se potpuno oporavio u roku od 36 sati.

Šerif okruga Genesee Christopher R. Swanson bio je pun hvale za hrabrost koju su pokazali Noah i Weston. Šerifov ured odao je počast mladoj braći na posebnoj ceremoniji na kojoj su se ponovno ujedinili s Griffinom i prvim hitnim službama.

“Natjerati ga da samostalno diše tako brzo, to je najbolji mogući ishod”, potvrdio je šerif Swanson. Mladi heroji dobili su značku šerifove zvijezde, zbirku knjiga i po 100 dolara.

Izražavajući svoju iskrenu zahvalnost, Griffinov djed, Tom Kinczkowski, odao je priznanje dječakovu junaštvu. “Weston i Noah, znate, oni imaju posebno mjesto u mom srcu. I zapravo su spasili Griffina. Mnogi moji junaci ne nose plašteve. A njih dvoje su jedni od njih”, emotivno je izjavio.

novizivot.net