Miloš je pijan usmrtio Nikolu kolima, a sada igra fudbal u Bugarskoj, bez ikakve sankcije: Roditelji dece stradale u saobraćaju potresnim porukama traže oštrije kazne za bahate vozače

Region

Roditelji žrtava saobraćajnih nesreća u Srbiji osnovali su Udruženje roditelja stradale dece u saobraćaju, sa ciljem da smanje broj stradalih, ali i da apeluju da se izriču oštrije kazne bahatim vozačima. Roditelji gotovo svakodnevno na Tviter profilu udruženja objavljuju emotivne poruke, a jedna takva odnosi se i na slučaj stradalog 21-godišnjeg Nikole Vasilkova, koga je kolima usmrtio Miloš Stojanović (21) 2017. godine, a potom pobegao u Bugarsku.

Nesreća se dogodila u centru Dimitrovgrada 2017. godine, nakon maturske proslave na kojoj je bio i Stojanov.

Kako su mediji tada pisali, mladić je ukrao automobil čoveka koji živi u blizini mesta slavlja, a potom pijan naleteo na Nikolu i njegov druga koji su pešačili i kretali se drugom stranom ulice.

Vozač je Nikolu kolima vukao nekoliko metara, a mladić je stradao na licu mesta. Nije mu bilo spasa.

Kako se navodi na profilu Udruženja roditelja stradale dece u saobraćaju, vozač je zbog nesreće osuđen na četiri godine zatvora. Ipak, on je pobegao u Bugarsku, gde igra fudbal. Zbog dvojnog državljanstva koje ima, Bugarska je, kako se navodi, odbila njegovo izručenje Srbiji.

„Nikola Vasilkov zauvek ima 21 godinu, stradao je 2017. godine, zbog šale. Miloš Stojanov je ukrao auto. Pijan. Slavio je svoju maturu, vozio je suprotnom stranom, kako bi zaplašio Nikolu i njegovog poznanika. Tom prilikom smrtno je stradao Nikola koji je bio van kolovoza, a teško povređen njegov poznanik. Za to delo Miloš je dobio samo četiri godine zatvora, međutim, ni dana zatvorske kazne nije odležao. Pobegao je u Bugarsku, Interpol traži, ali izručenje je odbijeno“, navodi se u potresnom video-snimku.

Na pomenutoj stranici podeljene su priče o mladima koji su doživeli identičnu sudbinu poput Nikole. Takva je i Nikolinina.

„Nikolina Janković je prva od četiri stradala deteta pešaka za 30 dana početkom 2023. Kazne za smrt su od 1-3 god u otvorenom zatvoru. Njen ubica, ako doživi da ode u zatvor, izlaziće petkom u 2, ponedeljom u 8 će se vraćati. Iz groba se ne izlazi!“, navodi se u objavi.

Podsetimo, sudbina Nikoline Janković potresla je početkom godine javnost u Srbiji. Nikolina je preminula 1. januara, u bolnici u Kragujevcu, od posledica teških povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći u tom gradu. Lekari su se 20 dana borili da joj sačuvaju život, ali nesrećnoj devojčici nije bilo spasa.

Nikolina je stradala dok se vraćala iz škole, a vozač je, nakon zadržavanja od 48 sati, pušten na slobodu što je izazvalo nezadovoljstvo među Kragujevčanima. Zbog toga su organizovani i protesti.

Nikola i Nikolina samo se neke od žrtava saobraćajnih nesreća u Srbiji.

nova.rs