Marijana je prokrijumčarila pištolj u sudnicu i u ubicu svoje ćerke ispalila šest metaka: “Ana, uradila sam to za tebe”

Zanimljivosti

Marijana je doživela nešto od čega strahuje svaki roditelj – da sahrani dete. Njena ćerka Ana ne samo da je umrla sa 7 godina, već je svirepo ubijena, a onda je Marijana potražila pravdu na nemilosrdan način zbog čega je ceo svet i dan danas zna kao “majku osvetnicu”.

Marijana Bahmajer je bila samohrana majka. Sa ćerkom je živela u zapadnonemačkom gradiću Libeku gde je radila u malom pabu. Ni tad joj, tokom 70’ih godina nije bilo lako sa detetom, a i pre toga je imala težak život.

Rođena je u porodici sa nasilnim ocem alkoholičarom a potom joj se majka preudala za podjednako lošeg čoveka koji je na kraju tada 16 godina staru Marijanu izbacio iz kuće. Ona je tada ostala trudna a dete je morala da da na usvajanje. Dok je sa 18 godina bila trudna po drugi put preživela je i silovanje a dete je završilo u domu za napuštenu decu.

Marijanin život se promenio kada je 1972. godine kada je počela da se zabavlja sa menadžerom bara u kom je radila. Ostaje trudna sa njim i rađa devojčicu Anu koju je uvek vodila sa sobom na posao. U dva dokumentarca koji su godinama kasnije snimljeni o njoj opisana je kao majka koja je vodila dete sa sobom na posao ili je pak ostavljala samu dok je noću radila u pabu ili dok je spavala preko dana. Mala Ana je bila, pričaju svedoci, dete koje se osamostalilo mnogo pre nego što je pošla u školu a sama Marijana je bila svesna da ne može da joj pruži pravu negu i čak je razmišljala i da nju da na usvajanje. Međutim, nije.

A onda je došao koban dan, 5. maj 1980. kada se srušio ceo svet i za majku i za ćerku.

Komšija oteo i ubio dete, tvrdio je da ga je zavodila
Sedmogodišnjakinja je tog dana pobegla iz škole nakon svađe sa majkom. Dete međutim nisu posle toga našli. Ispostavilo se da je Anu oteo njihov komšija, lokalni mesara Klausa Grabovskog. Tada 35 godina star muškarac već je imao krivični dosije, uključujući ležanje u zatvoru zbog zlostavljanje dece. On se sam podvrgao hemijskoj kastraciji ali se saznalo kasnije da je uzimao hormonske tretmane ne bi li poništio taj proces.

Istraga je utvrdila da je Grabovski držao Anu u svom domu satima pre nego što ju je zadavio najlonskim čarapama. Zatim je sakrio telo deteta u kartonsku kutiju i ostavio ga na obali obližnjeg kanala. Nakon što je njegova verenica obavestila policiju, Grabovski je uhapšen iste večeri. Priznao je ubistvo, ali je negirao da je zlostavljao dete.

Mesar je svoju odbranu bazirao na tvrdnjama da je zadavio Anu jer je pokušala da ga uceni. On je čak izjavio i da je dete htelo da ga zavede i da je pretila da će reći majci da ju je maltretirao ako joj ne da novac.

detaljno.net