Direktor srpske reprezentacije potvrdio: ‘Hrvatska radi sve da nam uzme mladog napadača’

Region

U cijeloj toj priči sve najviše ovisi o samom igraču. Gdje on hoće igrati i što on želi. Za Ratkova mogu reći ovo: Dečko se afirmirao u Srbiji, stalan je reprezentativac naše zemlje, rekao je Stevan Stojanović

Napadač Petar Ratkov (19) odradio je fantastičnu sezonu za TSC iz Bačke Topole. U 40 utakmica zabio je 14 golova, skupio je i pet asistencija. Standardan je u U-21 reprezentaciji Srbije.

Prije nekoliko dana potpisao je za RB Salzburg u transferu ‘teškom’ pet milijuna eura. Ugovor s austrijskim prvakom ima do ljeta 2028. Za njegove usluge zainteresiran je i HNS, budući da mu je majka Hrvatica. Ratkov ima i hrvatsku putovnicu.

Glasine da Hrvatska radi sve da Ratkova dovede u svoje redove potvrdio je Stevan Stojanović, sportski direktor reprezentacije Srbije.

– Gledamo i znamo što Hrvati rade. Svatko ima pravo gledati najbolje za sebe. U cijeloj toj priči sve najviše ovisi o samom igraču. Gdje on hoće igrati i što on želi. Za Ratkova mogu reći ovo: Dečko se afirmirao u Srbiji, stalan je reprezentativac naše zemlje. Pred njim je lijepa karijera u seniorskoj reprezentaciji Srbije – rekao je Stojanović za Kurir.

Nastavio je…

– Petar Ratkov je mlad i kvalitetan nogometaš na kojeg Srbija ozbiljno računa. Pokazali smo to time što smo ga selektirali i što je prošao sve omladinske selekcije. Trenutno je prvi napadač mlade srpske reprezentacije. Naš stav je jasan: hoćemo sve najbolje u momčadi Srbije. Što veći roster. Sigurno će Ratkov dobiti poziv za A selekciju Srbije ako se ukaže prilika.

Očekivalo se da će to biti već u utakmicama kvalifikacija za Euro prošlog mjeseca jer su Srbiji bila ozlijeđena čak trojica napadača: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Luka Jović. No, izbornik Dragan Stojković Piksi nije dao priliku mladom Ratkovu. Da je zaigrao u natjecateljskoj utakmici, ne bi više bio dostupan Hrvatskoj.

24sata.hr