Novak pred Vimbldon: Nisam opušteniji zbog 23 slema

Region

Najbolji srpski teniser Novak Đoković govorio je za medije u susret svom nastupu na Vimbldonu, najbitnijem teniskom turniru na svetu. Đoković je, između ostalog, govorio o Karlosu Alkarazu i motivaciji sada kada je rekorder po broju osvojenih grend slem titula.

Đoković će prvi meč na ovogodišnjem Vimbldonu igrati u ponedeljak na “Centralnom terenu” o 14.30. Tradicionalno prošlogodišnji šampion muškog singla otvara program na Centralnom terenu prvog dana takmičenja.

“Osećam se sjajno, a učešće na Vimbldonu je uvek privilegija i čast. To je bio turnir o kojem sam sanjao kada sam bio dete. Iako sam već mnogo puta igrao ovde i imao sam mnogo uspeha, i dalje se osećam kao mladi Novak kada izađem na teren Vimbldona. To je neverovatan turnir, u mojim očima najveći”, rekao je Novak Đoković na konferenciji za medije pred start Vimbldona.

Koliko Đokoviću znači činjenica da će Karlos Alkaraz biti na turniru kao prvi nosilac, da li je to novi izazov?

“Uvek je neko tu. Uvek je bio i uvek će biti. Karlos je veoma fin i izuzetno zrelo se ponaša. Ima smao 20 godina, a već ima toliok uspeha. Sve što on radi je impresivno, zajedno sa svojim trenerom Huanom Karlosom Fererom. Oni su fantastičan tim. Što se mene tiče, nije mi potreban Karlos, kao ni niko drugi, da bih povećao svoju motivaciju”, kazao je osvajač 23 grend slem titule.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Around the ATP (@around_the_atp)

Da li je Đoković opušteniji sada kada ima više GS trofeja od bilo kog drugog tenisera u istoriji?

“Iskreno, nisam opušteniji. I dalje sam gladan za slemovima. Imam tu želju, i dalje sam gladan i svestan sam da mogu da se takmičim na najvišem nivou. Nekoliko dana posle Rolan Garosa, već sam razmišljao o pripremi za Vimbldon. To je život profesionalnog tenisera i mislim da je takav mentalitet neophodan. Deo mene je oduševljen zbog 23 slema, ali ja želim da iskoristim svaku priliku da osvojim grend slem trofej”, poručio je 36-godišnji Srbin.

Đoković je titulu u “Ol ingland klabu” osvajao 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021. i 2022. godine.

sportklub.n1info.rs