Jahta duga 11 metara cijela se nasukala na Krku: ‘To izgleda nadrealno, potpuno na suhom’

Region

Na jahti slovenske zastave u trenutku nesreće bilo je šest osoba, svi državljani Slovenije, uključujući i voditelja, ujedno vlasnika jahte. Među kojima nitko nije ozlijeđen

U subotu iza 22 sata zaprimljena je dojava o pomorskoj nesreći motorne jahte, kod ulaza u marinu Punat, na otoku Krku.

– Izgleda nadrealno, potpuno na suhom. Mora da je žestoko plovila – ispričala nam je čitateljica koja je nasukanu jahtu vidjela u nedjelju prijepodne.

Kako je izvijestilo Ministarstvo mora i prometa, prvi je na mjesto nesreće, predio Prniba na oko 300 metara od ulaza u marinu, pristigao mještanin N.B., hrvatski državljanin, koji je iskazao nesebičnu pomoć u komunikaciji sa članovima posade te njihovom prijevozu kopnom, s obzirom da je pozicija nasukanja sa morske strane nepristupačna zbog pličine i oštrih podmorskih hridi.

Motorna jahta „TOMY“, dužine 11,6 metara zbog trenutno nepoznatog razloga cijelom dužinom trupa nasukana je na stjenovitu obalu otoka Krka.

Na jahti slovenske zastave u trenutku nesreće bilo je šest osoba, svi državljani Slovenije, uključujući i voditelja, ujedno vlasnika jahte. Među kojima nitko nije ozlijeđen.

Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje, a očevid o uzrocima te pomorske nesreće preuzela je Lučka kapetanija Rijeka, u suradnji sa Lučkom ispostavom Punat.

U Ministarstvu kažu da će se tijekom nedjelje pristupiti pripremi za komercijalno odsukavanje i tegalj motorne jahte.

24sata