I dalje ima LJUDI!“: Dva momka iz Hrvatske prodaju krofne za Nininog tatu i za sada su skupili 650 evra

Region

ina Ninković iz Novog Sada, koja je prodavala krafne kako bi sakupila novac za lečenje bolesnog oca, osvojila je region. Njena mama i baka pravile su krofne, da bi ih ona zatim prodavala za simboličnih 100 dinara. U akciju prikupljanja novca uključili su se i građani Hrvatske, piše index.hr.

Na Tviteru je osvanula fotografija i priča kako su dvojica muškaraca iz Kraljevice, grada u Primorsko-goranskoj županiji, odlučila da prodaju krofne, a zaradu uplate za lečenje Nininog oca. „Kupovinom krofne donirate novac za lečenje bolesnog oca devojčice Nine Ninković iz Novog Sada“, pisalo je na stolu ispred krafni.

Prikupili približno 650 evra
U ovoj akciji prikupljeno je iznos od oko 650 evra koji će biti uplaćen na račun Nininog oca, a muškarci iz Kraljevice uz žele da stupe u kontakt sa porodicom Ninković kako bi ih pozvali da posjete Kraljevicu i budu njihovi gosti kada se Zoran oporavi.

Na muškarce koji prodaju krofne u Kraljevici naišli su i turisti iz Novog Sada koji su takođe čekali u redu kako bi donirali novac i zahvalili se ljudima što žele da pomognu Zoranu.

Devojčica svojom potezom ganula region
Podsetimo, porodici Ninković u pravljenju krofni pomogli su i susedi, jer je interesovanje bilo veliko. „Ja sam prvo htela da prodaje krofne za džeparac. Ali, sam se setila da bih mogla da pomognem tati da skupimo što pre novac za njegove lekove. Tako sam počela sa prodavanjem zbog njega“, ispričala je devojčica.

Objavili su i da je ukupno prikupljeno 1.5 miliona dinara (oko 12.600 evra) samo u jednom danu. Objavljen je i video u kojem se vidi koliko ljudi je pomagalo Nini.

Ninin tata Zoran je 2016. godine izgubio vid nakon ablacije mrežnjače. U martu 2022. ponovo se javila ablacija, nakon čega su mu dijagnostifikovani simpatička oftalmija i panuveitis, zbog čega je i životno ugrožen. Sada mu je potrebna pomoć da bi mogao da ode na dalje lečenje.

citymagazine.danas.rs