FOTO Izgorjela jahta kod Vele Luke, spasili četvero ljudi. Brod završio na 70 metara dubine

Region

Motorna jahta La Belle pod hrvatskom zastavom potonula je u Korčulanskom zaljevu nakon što se zapalila u subotu oko 13 sati. Na brodu je bilo četvero ljudi

Četvero ljudi bez ozljeda evakuirali su sa opožarene motorne jahte u Korčulanskom kanalu u subotu oko 13 sati.

Na plovilu su boravile ukupno četiri osobe, uključujući voditelja, od kojih nitko nije ozlijeđen.

Pomorska nesreća motorne jahte dogodila se u Korčulanskom kanalu, između otoka Korčule, Hvara i Visa, kamo je odmah po dojavi zbog blizine angažirana spasilačka brodica iz sastava Lučke ispostave Lastovo te vatrogasci iz Smokvice, koji su na mjesto nesreće doplovili vatrogasnom brodicom i započeli s gašenjem opožarene jahte, no s obzirom na oštećenja od požara jahta je u potpunosti potonula na dubinu od oko 70 metara.

Na mjestu potonuća osim plutajućih ostataka sa potonule olupine nije uočeno značajnije površinsko onečišćenje mora.

Četvero brodolomaca po dolasku u Vela Luku dali su iskaz službenicima velolučke Ispostave, u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće. Okončanjem spasilačke akcije prema svim sudionicima u pomorskom prometu tim područjem obustavljeno je odašiljanje SECURITE poruke, putem Obalne radio postaje ORP Split-radio.

Temeljem iskaza voditelja i članova posade u okviru preliminarnog očevida, službenici Lučke ispostave Vela Luka kao vjerojatni uzrok potonuća naveli su požar u pogonskom postrojenju motorne jahte, što je za posljedicu dovelo do potpunog potonuća plovila.

U tijeku su daljnje očevidne radnje o uzrocima ove pomorske nesreće.

24sata