“VREMENA JE SVE MANJE”: Kosti iz Lazarevca malo nedostaje za SREĆNO DETINJSTVO, njegova mama MOLI ZA POMOĆ!

Uncategorized

“Nadam se da će nastaviti svoj život”

Klinika “Mayo” u SAD prihvatila je da primi malog Kostu Leševića (3) koji jedini u Srbiji ima retku mutaciju gena koja mu ugrožava život!

Nakon mnogo ispitivanja i slanja dokumenata u razne klinike porodici malog Koste stigao je potvrdan odgovor iz pomenute klinike u Americi.

Porodica je dobila novu nadu, ali za Kostin prijem u ovu kliniku potrebno je 62.000 dolara! I to je samo početni predračun, a biće potrebno mnogo više novca.

– Kostu su prihvatili ma “Mayo” klinici u Americi (Rochester, Minnesota). Na žalost na fondaciji nemamo dovoljno sredstava ni za prijem u bolnicu. Predračun je stigao za prvi deo ispitivanja i iznosi 62.000$ u to spada Mri glave, 24.h Eeg i konsultacije sa doktorima – kaže za Kurir Kostina majka Nevena Lešević.

Dodaje da će cifra biti mnogo veća, jer je to samo uvodni deo.

Krećemo ispočetka. Kosti će ponovo raditi sve analize na najnovijim aparatima i softverima da provere da li je u Srbiji nešto propušteno i zbog čega dolazi do konstantne regresije u razvoju kao i epilepsije koja nije u opisu njegove bolesti – priča Nevena.

Poseta bolnici planirana je za avgust i to samo ukoliko bude skupljeno dovoljno novčanih sredstava

– Nemamo puno vremena i iz tog razloga se obraćamo svim humanim ljudima da nam pomognu u ovoj borbi. Srećni smo što smo napokon uspeli da stupimo u kontakt sa klinikom i što su prihvatili Kostin slučaj. Kosta ima najređu mutaciju gena “PMPCA” koja mu usporava normalan život i razvoj. Nadamo se da će se pronaći lek i da će Kosta nastaviti život kao svoji vršnjaci – završava priču Kostina majka Nevena.

Podsetimo, Kosta ima jako retku i progresivnu bolest. Na genetskom ispitivanju je ustanovljeno da ima dve jako retke mutacije mitohondijskog gena. Bolest najpre zahvata oči, sluh, srce i mozak. Mozak je već poprilično oštećen, a za Kostinu trenutnu terapiju suplemenata i lekova potrebno nam je 3.000 evra mesečno!

Kosta nema konkretnu dijagnozu, odnosno šifru bolesti, zna se samo da je reč o pod mutaciji PMPCA.

Za Kostin napredak pomozimo:

SMS 1331 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001468113-92

Devizni račun: 160-600001468086-76

IBAN: RS35160600000146808676

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Nedavno je i loznički ultramaratonac i humanitarac Aleksandar Kikanović trčao 563 kilometra od Krupnja do Sofije kako bi pomogao u prikupljanju sredstava za lečenje malog Koste Leševića (3) iz Lazarevca.

(Espreso / Kurir/ M. B.)