Mala Nina (11) iz Novog Sada prodaje krafne kako bi pomogla u liječenju svog oca

Region

Priča o maloj Nini koja u Novom Sadu prodaje krafne kako bi zaradila džeparac, ali i pomogla u liječenju svog oca, obišla je Srbiju i čitavu regiju.

Ima 11 godina i završila je 5. razred osnovne škole, a od početka godišnjih odmora odlučila je na svoj način pomoći obitelji.

Njezin otac Zoran ostao je bez jednog oka zbog teške očne bolesti, ablacije mrežnice, a drugo oko je u velikoj opasnosti. Uz to što može potpuno oslijepiti i život bi mu mogao biti ugrožen. Spas je liječenje u Moskvi, koje je vrlo skupo, prenosi Telegraf.

– Nina je samo djevojčica koja neizmjerno voli svog tatu. Osim nje, imamo i sina Nemanju i trudili smo se da ih poštedimo težine situacije, ali djeca osjećaju sve. I sama je primijetila da joj treba pomoć oko kućnog budžeta te je odlučila raditi i zarađivati. Baka mi je dala ideju za krafne, a ja je nisam smjela pustiti da prodaje samu, već sam izašla s njom ispred dućana, ispričala je Ninina mama Nataša Ninković.

Emotivna eksplozija među mladima, ali i među očevima
Ideju za njihovu akciju podijelila je na društvenim mrežama i tada je, kako kaže Nataša, počela prava emotivna eksplozija, posebno među mladima, ali i među svim očevima. Unatoč svim očekivanjima, ideja male Nine se razvila i sada se čeka u redu za krafne.

– U početku skoro da nitko nije imao da kupi krafnu od 100 dinara, a sada se mora čekati u redovima, zaista smo osjetili veliku empatiju i uvjerili se da ima mnogo divnih i dobrih ljudi. Vjerujte, 100 krafni dnevno nam nije dovoljno s obzirom na potražnju. Ljudi znaju da treba dugo čekati na kupnju jedne krafne jer su svi prešutno pristali kupiti samo jednu jer nemamo dovoljno. Pritom su svi krafnu platili skuplje nego što zapravo košta, a sada traže da krafne čak šaljemo poštom. Pokrenula se pozitivna lavina – rekla je Nataša.

Mala heroina zajedno s mamom i bakom pomaže u izradi krafni, uzimanju sastojaka, a zatim ih nosi do štanda. Pridružili su joj se prijatelji i škola. Ovo neobično prodajno mjesto, kreirano s puno dječje ljubavi prema tati, nalazi se u Vterničkoj ulici 51, na Adicama u Novom Sadu.

novizivot.net