“BRAVO, NOVOSAĐANI!” Ljudi OD JUČE NA NOGAMA zbog devojčice koja PRODAJE KROFNE da bi pomogla BOLESNOM TATI! (FOTO)

Region

Ovo neobično prodajno mesto, nastalo sa mnogo dečje ljubavi prema tati nalazi se u Vterničkoj ulici 51, Adice u Novom Sadu

Srpska javnost ostala je juče dirnuta zbog devojčice iz Novog Sada koja prodaje krofne da bi spasila svog oca. Ovaj human gest odmah su podržali njeni sugrađani i otrčali do štanda na kojem devojčica prodaje krofne i svojim malim doprinosom pomogli njoj i njenom ocu.

“Barvo novosađani” napisao je jedan tviteraš.

Ona ima 11 godina i završila je peti razred Osnovne škole i od početka raspusta rešila je da na svoj način pomogne porodici te zajedno sa mamom i bakom pomaže u pravljenju krofni, nabavci namirnica, a zatim ih iznosi na štand. Pridružili su joj se i drugari i škole. Ovo neobično prodajno mesto, nastalo sa mnogo dečje ljubavi prema tati nalazi se u Vterničkoj ulici 51, Adice u Novom Sadu.

Njen tata Zoran je usled teškog očnog oboljenja ablacija retine ostao bez jednog oka, a i drugo oko je u velikoj opasnosti. Osim što može u potpunosti da oslepi i život bi mu mogao biti ugrožen. Spas je lečenje u Moskvi, koje je veoma skupo.

Pomoć za lečenje Ninog tate Zorana prikuplja se i preko fondacije Pokreni život slanjem poruke 161 na broj 3800.

(Espreso)