Bolnica u Rimu dobila ime Siniše Mihajlovića: Italija ne prestaje da odaje počast srpskom “fudbaleru”

Svijet

Jedna bolnica u Rimu ponela je ime Siniše Mihajlovića, legendarnog srpskog fudbalera i stanovnika prestonice Italije, čija je prerana smrt od leukemije pogodila sve u Italiji, a posebno u gradu u kom je dugo igrao za Lacio.

Vest su objavili čelnici kluba prilikom otvaranja nove medicinske ustanove, inače sedišta italijanske Organizacije donatora koštane srži, a ceremoniji je prisustvovala i Mihajlovićeva udovica Arijana.

“Želim da zahvalim svima koji učestvuju u ovom velikom i bitnom danu, pogotovo Laciju koji nikada ne propušta da nam pokaže koliko nas ceni. Takođe želim da se zahvalim donorima koji su Siniši omogućili da poživi još tri godine”, rekla je nekada čuvena italijanska televizijska voditeljka.

Biranim rečima o srpskom defanzivcu, nazvanom “bombarder” zbog brojnih golova iz ubitačnih slobodnih udaraca, prisutnima se obratila i visoka državna činovnica Kjara Kolisimo.

“Počastvovana sam što učestvujem u događaju ovako bitnom za društvo u kome dajemo počast takvoj ljudskoj i sportskoj veličini poput Siniše Mihajlovića, izgovorila je predsednica parlamentarnog Odbora za borbu protiv kriminala i mafije.

Ministar zdravlja Oracio Skilači takođe se samo po lepom seća neverovatnog igrača Crvene zvezde, Sampdorije, Rome, Intera i Vojvodine, trenera više italijanskih klubova i selektora reprezentacije Srbije.

“Moramo da gajimo velike pouke Siniše Mihajlovića koje nas uče srčanosti i odlučnosti”, rekao je Skilači.

tvarenasport.com