Preminuo glumac iz hit serije: „Načinio je svoj poslednji naklon i juče nas graciozno napustio“

Region

Zvezda serije “Mladi i nemirni” Bret Hedli, preminuo je u 93. godini života, prenosi “Daily Mail”.

Kako se navodi, glumac je umro u sredu, a zvanični uzrok smrti još uvek nije saopšten.

Tužnu vest je na društvenim mrežama objavila njegova drugarica Meri En Halpin.

„Teška srca moram da se oprostim od svog slatkog prijatelja Breta Hedlija“, napisala je ona uz njegovu fotografiju.

Meri En, koja je inače fotograf, prisetila se i poznanstva sa poznatim glumcem.

„Bili smo na času glume i bili smo ona ‘loša deca’ u razredu. Sedeli smo u poslednjim redovima i kikotali se. Nedostajaće mi razigrani i duboki razgovori sa njim, njegov smešni, koketni kikot i svetlucave oči. Učinio je svoj poslednji naklon i juče nas graciozno napustio“, napisala je ona u dirljivoj objavi.

Rođen 25. septembra 1930. u Luisvilu, u državi Kentaki, Hedli se prilično rano odlučio za glumačku karijeru i studirao je dramu na Univerzitetu u Novom Meksiku.

Glumio je u brojnim predstavama, filmovima i serijama, a gledali smo ga u ostvarenjima kao što su „Magični svet Diznija“, „Lovci na snove“, „Lutrija“, „Bejb“, „Lepotica i zver“, „Kodžak“, „Neverovatni Hulk“, „Soba 222“ i drugim.

Najznačajniji trenutak u njegovoj karijeri desio se 1980. godine, kada postaje deo ekipe serije „Mladi i nemirni“ i brzo postaje omiljeni junak među obožavaocima sapunica.

Iako je napustio šou posle decenije 1991. godine, senzacionalno se vratio 1998. i proveo još godinu dana u seriji pre nego što ju je definitivno napustio.

nova.rs