Dva milijuna ljudi okupilo se na Hodu za Isusa u Brazilu

Region

Broj evangelika u Brazilu doživio je veliki porast.

31. izdanje Hoda za Isusa, događaja koji je organizirao niz evanđeoskih crkava i denominacija u Brazilu, ponovno je 8. lipnja okupilo veliko mnoštvo u Sao Paulu.

Događaj je rođen 1987. u Londonu (UK) i održava se u Sao Paulu od 1993. Uvršten je u službeni kalendar Brazila 2009. godine od strane tadašnjeg predsjednika zemlje, Lule da Silve, a smatra se najvećim od svoje vrste u Latinskoj Americi.

Ovom prilikom organizatori su rekli da ga je posjetilo gotovo dva milijuna ljudi, što ga čini najvećim evanđeoskim skupom na svijetu.

Broj evangelika u Brazilu doživio je veliki porast. Zadnji službeni popis stanovništva u Brazilu (2010.) broji ih već preko 41 milijun (u usporedbi sa 123 milijuna katolika). Druge procjene govore o gotovo 50 milijuna, jednom od četiri Brazilca.

Brazilsko izdanje Hoda za Isusa u zemlji organizira crkva Renacer en Cristo (Ponovno rođeni u Kristu), koju vodi ‘apostol’ Estevam Hernandes, ali uključuje i druge poznate evanđeosko-pentekostne crkve.

Marširanje i glazba
Kao i u prošlim izdanjima, nakon dugog marša, vjernici su se okupili na Trgu heroja brazilskih ekspedicijskih snaga (FEB), u sjevernom dijelu Sao Paula, gdje je podignuta gigantska pozornica izgrađena za tu priliku.

Ondje je nekoliko poznatih kršćanskih umjetnika predvodilo mnoštvo u slavljenju Boga. Brazilska Bruna Karla i američki gospel bendovi Brandin Reed i Lakewood Music bili su među preko 20 izvođača.

Događaju inače nazoči i predsjednik u uredu, ali ovoga puta Lula da Silva nije bio jer je blagdan Tijelova provodio u sjeveroistočnoj regiji zemlje. Glavni državni odvjetnik Joge Messias bio je predstavnik vlade.

Nije sudjelovao ni bivši brazilski predsjednik Jair Bolsonaro, koji je dobio snažnu političku podršku u evanđeoskim krugovima, prenosi Evangelical Focus.

novizivot.net