Toni Nadal: Divim se Đokoviću, neka uživa u ovom dostignuću

Svijet

Trener kanadskog tenisera Feliksa Ožea-Alijasima, Toni Nadal čestitao je Novaku Đokoviću osvajanje titule na Rolan Garosu.

Đoković je u nedelju trijumfovao na Rolan Garosu, pošto je u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 7:6 (7:1), 6:3, 7:5. Srpski teniser je pobedom u Parizu stigao do 23. grend slem trofeja u karijeri.

Toni Nadal, koji je stric i bivši trener Rafaela Nadala, objavio je na svom Instagram nalogu kolumnu za španski El Pais.

„Kada je počeo Rolan Garos, napisao sam da je Rud jedan od kandidata za finale i da će se boriti za titulu. Računajući i ovo nedeljno finale, to mu je treće grend slem finale u poslednjih godinu dana. Nešto što je uspelo samo nekoliko tenisera. Kada bude uspeo da ga osvoji, sa velikim zadovoljstvom ću slaviti to što je jedan teniser koji kombinuje lep tenis i fer-plej dosegao vrh u našem sportu“, napisao je Toni Nadal.

On je potom analizirao ovogodišnje finale Rolan Garosa.

„Rud je počeo da gubi konce i greši u igri, bežao je od odlične inicijalne ideje koju je imao. Rud je taj koji je meč počeo bolje. Uzeo je brejk Đokoviću velikim

intenzitetom igre. Ali posustao je i napravio skupe greške u ključnim momentima. Kasper je platio ceh svojih grešaka. Jedina opcija bila mu je da održava fizički i mentalni intenzitet sve vreme meča. Ipak, nije bio u stanju to da uradi“, naveo je španski trener.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Toni Nadal (@toninadal_oficial)

Toni Nadal je na kraju čestitao Đokoviću na osvajanje 23. grend slem trofeja u karijeri.

„Što se tiče Đokovića, još jednom uz veliko divljenje, ostaje mi da mu samo čestitam i poželim da uživa u ovom neverovatnom dostignuću sa porodicom i članovima tima“, zaključio je Toni Nadal.

sportklub.n1info.rs