Najveća era u istoriji srpskog sporta

Region

Kada jedna zemlja u tridesetak sati dobije dva čoveka koja su zlatnim slovima ispisana u istorijske knjige svojih sportova, onda to može da se nazove najsjajnijom erom ove delatnosti od njenog nastanka u Srbiji, pa do dana današnjeg.

Novak Đoković je u nedelju, nešto pre 18.30 sati postao šampion Rolan Garosa osvojivši tako 23. grend slem titulu u karijeri čime je postao unikatan u istoriji muškog tenisa.

Mogu da pričaju šta god žele, sada su i brojke na njegovoj strani.

Nešto više od jednog dana kasnije, Nikola Jokić, čovek o kojem su ispričane sve priče i osoba koja u svom domu poseduje dve MVP titule, osvaja prvi šampionski prsten sa Denver Nagetsima. To je bilo nešto što mu je nedostajalo da bi mogao da prođe kroz vrata najvećih ikada. Jednog dana, kada bude igrao svoj poslednji meč u karijeri, ona će za njega biti otvorena.

“Ovo mora da bude najveća era u istoriji srpskog sporta”, odgovorio je Nikola na pitanje medija na konferenciji posle osvajanja prstena.

“Sport u Srbiji je nešto što nas stavlja ispred svih, čak i pre 10-20 godina. Pogotovo sada kada imamo Đokovića koji je postigao ono što je postigao i koji je verovatno najbolji teniser ikada. Za nas je najbolji, naravno. Sada imamo i NBA titulu i mislim da je vrlo lep momenat trenutno biti Srbin”.

sportske.net