Udarila kontru Seki, pa se izblamirala: Karleuša tvrdila da je „pratila ugnjetavanog LBGT pripadnika na maturu“, a onda ju je nekadašnji maturant pokopao istinom

Showbizz

Pevačica Seka Aleksić ispunila je obećanje i pojavila se kao pratnja na maturi devojčice iz Vrbasa koja je trpela vršnjačko nasilje, a Jelena Karleuša odmah je, po običaju, pokušala da istakne sebe.

Naime, ona i nije imala baš lepe reči za nju, a iako nije konkretno spomenula Seku Aleksić, vrlo je jasno da je Jelena Karleuša aludirala na koleginicu sa kojom je inače, kako je nedavno rekla, u odličnim odnosima.

„Da bi neko bio istinska ikona i pravi borac za ljudska prava, to mora da radi u kontinuitetu čitav svoj život – decenijama. Oni koji se naprasno sete humanosti posle 20-30 godina bavljenja javnim poslom, nisu ništa drugo nego laž zarad jeftinih poena. Pratioci i fanovi se ne kupuju na Instagramu, oni se zaslužuju delima. Isto tako, ikone se ne prave, one se jednostavno rađaju“, napisala je Karleuša uz fotografije sebe na Paradi ponosa, zatim, sa kučetom koje se nedavno pohvalila da je spasila, ali i sa jednim momkom sa njegove mature, te je spomenula i tu situaciju.

„Srbija je prošla dug put od pljuvanja Karleuše na Tviteru jer prati ugnjetavanog LGBT pripadnika na maturu do linčovanja Karleuše od strane pripadnika LGBT zajednice na Tviteru jer je svedok njihove prošlosti“, napisala je ona uz haštag – dvougao srpskog bezumlja.

Ipak, ovo i nije bio baš najbolji potez pevačice, s obzirom na to da se spomenuti momak oglasio, te rekao kako uopšte nije bio ugnjetavan i da to nije razlog zbog kog je Karleuša išla sa njim na maturu.

„Ne postoji nikakav konflikt i, ne, Jelena Karleuša nije ljuta, niti mi se sveti zbog nečega. Seka Aleksić je, kao i Sandra Afrika ranije, ukrala našu foru i vodi neku devojčicu romske nacionalnosti na maturu iz humanitarnih pobuda – proživelo je diskriminaciju. Međutim… Naša matura nije bila deo LGBT ili druge kampanje, već sam ja bio njen izbor u konkurenciji od 3.000 drugih mejlova poslatih na ‘Alo’ te 2013. godine. Pokušavam da izbegnem generalizaciju, ali LGBT populacija većinski ni ne zaslužuje ovoliko Jelenino zalaganje i podršku, zbog brojnih preletanja u suparničke tabore uvek kada im Karleušina misao, stil ili muzička inovacija nije po volji“, započeo je momak koji je želeo da ostane anoniman, pa dodao:

„Nikakvog nasilja nada mnom u srednjoj školi nije bilo, jer sa mnom niko ne može da se zaje*ava. Sa razredom obeležavam godišnjice te mature i školovanja i tradicija će se nastaviti. Jelena, pozvana si na sledeću. Događale su se, zapravo, pretnje nekih neukih klošara sa Altine zbog moje kontroverzne rodno senzitivne uloge u predstavi ‘Snjažan i sedam patuljica’. Shvatam Jelenin žar i ishitrenost, ali nisam neko ko se ljudi, uzora i ideologija odriče. Tačka. Zamolio bih sve da prekinu sa insinuacijama i porukama nebuloznog sadržaja.“

nova.rs