Majmun je želio da mu mlada majka približi bebu, a zatim učinio nešto što ju je rastopilo

Zanimljivosti

Majmun je u zoološkom vrtu želio od mlade majke da mu približi bebu kako bi je bolje vidio. Prizori koje je vidjela su je rastopili.

Bio je to prizor ispunjen toplinom i nježnošću, autentični prikaz empatije prema životinjama koji se dogodio u zoološkom vrtu Louisville u Kentuckyju.

Kayla Jaylen Natsiss, mlada majka, snimila je ljupki trenutak na videu kada je orangutan naizgled tražio da pobliže pogleda njezinog 3-mjesečnog sina Jordana. Tada se činilo da graciozni majmun nježno ‘ljubi’ stakleni zid svoje nastambe kao da izražava svoju naklonost prema djetetu.

Dirljivi susret majmuna i bebe
Susret se razvio kada se Natsisova majka, ljuljajući bebu Jordana, približila staklenoj barijeri koja razdvaja ljude od životinje.

“Doveli smo ga da ga ona može vidjeti i dva puta je poljubila staklo”, rekla je majka Natsis, dodajući: “Svi tamo, uključujući i nas, mislili su da je to najslađa stvar ikada!” Ova divna epizoda obuhvatila je bit pojma “orangutan”, što na malajskom jeziku znači “čovjek iz šume”.

Zoološki vrt u Louisvilleu je dom četiri orangutana koji se zovu Teak, Amber, Segundo i Bella. Teak i Amber također su uživali u trenutku slave kad su glumili s Jackom Hannom u “The David Letterman Showu”.

Snažna veza između orangutana i ljudi
Ovaj događaj naglašava izrazitu vezu između orangutana i ljudi, odražavajući snažnu majčinsku vezu karakterističnu za majmune.

Mladi orangutani, kao što je navedeno na web stranici Zoološkog vrta u Louisvilleu, uživaju u “najdužem djetinjstvu od svih vrsta majmuna”, ostajući sa svojim majkama do 10 godina. Prve dvije godine “mladi se u potpunosti oslanjaju na svoje majke i za hranu i za prijevoz”.

Ženke orangutana predstavljaju snažan primjer odanosti i ljubavi, vodeći svoje mlade šest do sedam godina, učeći ih potrebnim životnim vještinama kao što su traženje hrane i izgradnja gnijezda.

Zanimljivo je da su ova suosjećajna stvorenja poznata po tome da “posjećuju” svoje majke sve dok ne navrše 15 ili 16 godina, jačajući načelo jakih obiteljskih veza koje njeguju mnoga ljudska društva.

Ali pitaj zvijeri, i poučit će te; ptice nebeske pitaj, i razjasnit će ti. Gušteri zemlje to će ti protumačit`, ribe u moru ispripovjedit će ti. Od stvorenja sviju, koje ne bi znalo da je sve to Božja ruka učinila?! U ruci mu leži život svakog bića i dah životvorni svakog ljudskog tijela.

novizivot.net