“Čair” u najlepšem izdanju ove godine – hiljade mališana plesalo [video]

Uncategorized

Stadion “Čair” danas je bio u svom najlepšem izdanju jer je na njemu uz muziku 11 kompozicija plesalo 3.737 mališana, 300 vaspitača i 28 medicinskih sestara iz svih vrtića Predškolske ustanove “Pčelica”. Sa terena su deca u vis pustila hiljade balona koji su u različitim bojama odletela sa “Čaira”. Manifestacija “Plesom do zdravlja”, koja je u sklopu obeležavanja gradske slave, održana je pred tribinama na kojima su bili roditelji, staratelji, bake, deke, komšije, rodbina i prijatelji dece koja su pokazala da je ljubav glavna poruka.

Igrale se delije, Dunje ranke, Jutarnja gimnastika, Glava, ramena, kolena i stopala, Ljubav je, Deca su ukras sveta i druge kompozicije odjekivale su stadionom “Čair”, a na travi i atletskoj stazi deca iz svih vrtića u Nišu plesala su sa svojim vaspitačicama, vaspitačima i medicinskim sestrama.

Sa zapadne, istočne i južne tribine ponosno su ih posmatrali mame, tate, bake, deke, komšije, prijatelji i rodbina, a deca su pokazala šta su vežbala prethodnih mesec dana.

U jednom trenutku, svaka grupa je pustila balone koji su bili u bojama majica koje su nosila deca i time su, kako su rekli iz Predškolske ustanove “Pčelica” želeli da pošalju poruku ljubavi, mira, prijateljstva i tolerancije.

Ova manifestacija je u sklopu obeležavanja gradske slave.

juznevesti.com