Subota u Sarajevu: Iz saobraćaja isključeno 12 pijanih vozača i 8 bez vozačke dozvole

Region

Sarajevo je u petak navečer, 26. maja potresla nova tragična saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić, a povrijeđene su još dvije djevojke.

Na nju i još dvije pješakinje je u Mercedesu naletio Armin Berberović (1996.) iz sarajevske općine Stari Grad. Bio je pod utjecajem alkohola i nije imao položen vozački ispit

A, iz sarajevskog Ministarstva unutrašnjih poslova jutros se doznaje kako su samo u toku jučerašnjeg dana iz saobraćaja isključeno 12 vozača koji su bili pod utjecajem alkohola.

Pored njih, otkriveno je osam vozača koji su vozili bez položenog vozačkog ispita. Jedan kontrolisani vozač je imao zabranu upravljanja motornim vozilima, jedan je vozio neregistrovani automobil, a trojica neispravna vozila.

Nakon spomenute nesreće, bijes javnosti je skoro pa ‘opipljiv’. Građani će se večeras okupiti na mjestu stradanja 25-godišnje doktorice i njenih prijateljica, a očekuje se i sjednica Vlade Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, jučer je sa sastanka policijskih čelnika u Federaciji Bosne i Hercegovine i Kantonu Sarajevo zatraženo od svih uprava policije kantonalnih ministarstva unutrašnjih poslova da koordinisano i permanentno pojačaju saobraćajne kontrole, a da će im na ispomoć bit stavljene i policijske snage Federalne uprave policije.

Također se traži da po hitnom postupku započene izrada novog Zakona o osnovima bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

radiosarajevo.ba