Majstor je došao postaviti televizor, no učinio je nešto puno više od toga

Zanimljivosti

Majstor je došao u kuću postaviti televizor, no majka nikada neće zaboraviti što je nakon toga učinio. Taj trenutak joj je vratio vjeru u ljude.

Ono što je ovaj tehničar napravio bilo je više od dobre usluge. Bilo je to ljudsko srce u punom jeku.

Jessica Donnahoo je očekivala da će Robert Kinney, tehničar iz Spectruma, samo postaviti njezin televizor. No ono što je dobila bio je trenutak suosjećanja koji joj je vratio vjeru u ljude.

Podijelila je da je njezin dom bio u kaosu kada je Robert došao srediti televizor.

Slagala je rublje koje je prekrivalo cijeli kauč te je pokušavala nadoknaditi poslove koje je odgađala. Ujedno se za to vrijeme brinula za svog 3-godišnjeg sina, Sailora.

Kada je Kinney počeo raditi, Sailor mu je prišao.

Prepoznao je da je netko u kući zbog pojačanih osjetila. Sailor je naime bio slijep pod rođenja. Dijagnosticirana mu je hipoplazija optičkog živca i malformacija mozga.

No, Kinney to nije znao. On je samo vidio dječaka koji je pružao ruke prema njemu i htio se nositi.

Umjesto da ga ignorira ili odbije, Kinney je pogledao u dječakovu majku kao da ju pita smije li ga uzeti.

Kada je ona odobrila, Kinney ga je uzeo i malo ga ljuljuškao.

Tijekom 45 minuta, koliko je bilo potrebno da Kinney namjesti televizor, on nije ispuštao Sailora iz ruku. Pustio ga je jedino kada je morao do kombija po dodatnu opremu.

„On je ljuljuškao Sailora držeći ga jednom rukom dok je namještao Internet drugom. Kao majka sam bila jako zahvalna za tu dobrotu“, rekla je Jessica.

Srce velikodušnog čovjeka
Majka je uspjela fotografirati Kinneya i svog sina te je podijelila tu sliku na društvenim mrežama.

Ujedno je objavila pismo koje je napisala Spectrumu uz tu sliku. U objavi je podijelila:

„Držao ga je uz sebe dok sam pospremala rublje. Bilo je to veliko olakšanje ovoj umornoj majci. Robert je mogao ući, brzo sve napraviti i otići, ali je on vidio potrebu veću od interneta te je djelovao. To je više od dobre usluge – to je srce velikodušnog čovjeka.“

Ljudi diljem svijeta bili su oduševljeni Kinneyevom gestom. Od tada je navedena objava podijeljena preko 200 000 puta.

Za Kinneya, koji je samohrani otac 4-godišnjeg djeteta, možda nije bio nikakav problem smiriti uznemireno dijete. No, za Jessicu je to bio nezaboravan trenutak u kojem se nije morala osjećati osuđeno ili zanemareno. Bio je to trenutak dobrote prema njezinom posebnom sinu i to bez ikakvih očekivanja.

„Mislim da je razlog, zbog kojeg je ovo djelo dobrote dotaknulo mnogo ljudi, taj da se s njime svi možemo poistovjetiti – kao roditelji, bake, djedovi ili bilo tko tko je ikada bio preplavljen. U svijetu masovnih pucnjava, političkih skandala i droge, svi mi trebamo biti uvjeravani da ljudskost i dobrota još uvijek postoje. Rob i moja objava su to učinili“, podijelila je Jessica.

No, Robert je pohvalio one za koje je smatrao da to najviše zaslužuju.

On nije znao kroz što Sailor prolazi te je pohvalio njegovu mamu za ljubav koju daje svom sinu.

Napisao je: „Posvajanje tog dječaka i obasipanje beskrajnom ljubavlju mnogo je više od onoga što sam ja učinio na kratko vrijeme. Bog je zaista blagoslovio tu obitelj i nastavit će to činiti zbog dobrog i mirnog duha koji imaju. Oni zaslužuju više priznanja od bilo koga.“

Na snimci u prilogu pogledajte kako je ovaj tehničar ukazao dobrotu i ljubav posebnom djetetu i njegovoj majci.

novizivot.net